onsdag den 31. oktober 2012

...11,6...

Dybere.
Eurozone unemployment jumped to a fresh high of 18.49 million in September, the EU statistics agency has said.

The number of people out of work rose by 146,000, pushing the unemployment rate up to 11.6%. This compares with 10.3% a year earlier.

mandag den 29. oktober 2012

U S eh

Begravet under arbejde. Det amerikanske præsidentvalg er heller ikke så sjovt at skrive om som sidst. I mine øjne er det et valg mellem guvernør Doofus og præsident Douchebag.

mandag den 8. oktober 2012

Watch & learn

Hvis der er nogle ansvarlige græske politikere derude et sted, bør de observere og tage ved lære af Irans problemer med at indføre kapitalkontrol for at afbøde rialens voldsomme fald. Det kan snart blive meget relevant.
Iran has strengthened the rial through the forcible closure of the open currency market and arrested dozens of traders after the deteriorating economy triggered street protests last week.

Police have shut all currency shops in Jomhuri and Ferdowsi streets in central Tehran since Saturday, apart from a few which operate under a central bank licence and are buying one US dollar for 28,000 rials.
Det er en ret fysisk proces, vor digitale tid taget i betragtning.

Island: En lille ø. Det er nemt, man skal bare holde styr på lufthavnen.
Iran: Et kæmpe land, med en kæmpe grænse. Meget svært.

lørdag den 6. oktober 2012

Trojka & junta

En artikel i Berlingske i dag handler om, at Gyldent Daggry, det græske fascistparti, får flere og flere tilhængere. Trojkaen = ECB, EU og IMF = Grækenlands långivere, fordi grækerne pga. euroen ikke længere kan trykke deres egne penge. To afsnit:
Trojkaen er ikke tilfreds med et græsk forslag om bl.a. at afskedige 15.000 offentlige ansatte i senest 2014. Desuden tror trojkaen, at den græske økonomi er i en betydeligt dårligere forfatning end hævdet af finansminister Yiannis Stournaras.

Dens inspektører insisterer derfor på, at den græske regering skal skære yderligere i lønninger og pensioner.
Jeg kan kun opfordre vores sydeuropæiske venner til at skynde sig ud af euroen, for det er tydeligt, at magthaverne / beslutningstagerne er komplet ligeglade med grækerne. Det samme vil ske med Spanien, Portugal, osv., og ja, der vil være sortskjorter.

Jus sayin

Det ville være det nemmeste i verden for de syriske oprørere at beskyde Tyrkiet for at provokere en invasion. Det ville så ende med en masse tyrkere i Syrien. Det er nok ikke det, som Saudi-Arabien, oprørernes primære støtte, ønsker, men det er måske ikke styr på.

tirsdag den 2. oktober 2012

...11,4...

Arbejdsløsheden oppe på 11,4 % (pdf) i eurozonen. Men nu er der flere nedskæringer på vej - det skal nok hjælpe med endnu flere arbejdsløse.