mandag den 30. marts 2009

At stimulere korruption

Et andet argument end Merkels mod ekstraordinære udgifter som økonomisk stimulering er, at ekstraordinære programmer tit er hastigt smækket sammen, er juridisk og funktionelt porøse, og gerne vidt åbne for udnyttelse af folk med politiske forbindelser og/eller know-how. Som f.eks.:
AIG, knowing it would need to ask for much more capital from the Treasury imminently, decided to throw in the towel, and gifted major bank counter-parties with trades which were egregiously profitable to the banks, and even more egregiously money losing to the U.S. taxpayers, who had to dump more and more cash into AIG, without having the U.S. Treasury Secretary Tim Geithner disclose the real extent of this, for lack of a better word, fraudulent scam.
Eller bare:
Der vil blive fusket med tilbuddene, når boligejere og -lejere begynder at søge tilskud til renovering af boligen. Det frygter både byggeriet og politikerne.

»Der er ingen tvivl om, at vi vil opleve regninger, der om ikke er konstruerede, så i hvert fald omfakturerer fra materialer til løn i de tilfælde, hvor man ellers ikke når tilskudsloftet på 15.000 kr.«, siger sekretariatschef Gunde Odgaard til avisen.

Tømrermester Jens A. Seitzberg siger direkte til Jyllands-Posten, at »...man kan sætte materialeudgifterne til et minimum og lønudgifterne højere. Det er klart, at sådan vil man benytte puljen for at komme kunderne i møde.«
Steady as she goes.

---

Hvem lagde for i øvrigt mærke til statsbanken?
Den danske regering er klar med milliardhjælp til danske eksportvirksomheder.

Fra og med i dag kan de søge om at få del i de 20 milliarder kroner, som regeringen disker op med. Oveni kommer så 10 milliarder kroner om året, som kommer fra genforsikringsaftaler.

Pengene skal bruges til eksportlån og statslig genforsikring, og det bliver Eksport Kredit Fonden (EKF), der skal samle de bedste af forretningerne op.
EKF her. Men det var jo en tosset idé, da det var Thornings.
»Det er ikke seriøst og virker ikke gennemarbejdet. Jeg kan absolut fraråde, at staten driver bankvirksomhed. En statslig bank vil ende som opsamlingsted for alle dem, der ikke kan få kredit andre steder. Det vil være rent galt for både staten, statskassen og skatteborgerne.«
Sagde altså stadig statsminister Anders Fogh.

0 kommentarer:

Send en kommentar