onsdag den 21. november 2012

Vi lytter til økonomer

Det er forkert, når det siges, at alle økonomer er dumme, onde og/eller griske, og at de tog helt fejl af boligboblen, og at ingen af dem har ret længere; ergo skal vi ignorere alt det om penge.

De fleste økonomer er sådan. Det er fordi de fleste økonomer er blevet økonomer, fordi de elsker penge og guld. Men et mindretal er fornuftige mennesker, som ikke går ud fra, at markedet altid har ret, at der ikke findes en gratis frokost, at økonomien har godt af arbejdsløshed og lavere skatter, osv.

De er derude. Krugman er den mest fremtrædende, men der er andre også. Calculated Risk, der fejres i dag, er en anden oase i ørkenen. De bruger modeller ligesom de andre økonomer; men det er imidlertid modeller, der passer.

Det er de samme modeller, som Keynes og Hicks fandt frem til for firs år siden. Og modellerne passer stadig; de er bare blevet politisk ukorrekte. Lad ikke de griske svin svine denne ægte og dyrekøbte lærdom til også.

---

Nej, jeg forsømmer ikke et øjebliks lejlighed til at spytte på de Radikale, selv om V fortjener det mere. Det er noget socialpsykologisk.

0 kommentarer:

Send en kommentar