tirsdag den 9. februar 2010

Og ellers

Mener jeg, at den mest underprioriterede historie i danske medier er eurozonens voldsomme problemer. Euroen ligner en rigtig dårlig idé. Euroen, som vores centrumpolitikere, fra V til SF, ville have haft os med i.

De ved ikke en skid om det her, og det er værd at holde fast i. Det var også derfor, Basel II blev indført efter en times debat.

Makroøkonomi er en by i Rusland herhjemme. Måske er det også den danske selvtilstrækkelighed og lilleputmentalitet, der er på spil. Behøver ikke tænke i så store baner. Vi skal bare være med i alt i EU, så vi kan velsigne de andre med vores fede indflydelse.

3 kommentarer:

 1. Men hvordan kan Euroen være skyld i en dårlig græsk økonomi?

  Hvis Euroen er en dårlig ide, er dollaren så også en dårlig ide, hvis Californien går rabundus?

  SvarSlet
 2. Euroen er ikke skyld i sammenbruddet, men den er blevet en voldsom byrde for dem, der er brudt sammen. Jeg refererer til Krugman, det er nemmere:

  http://krugman.blogs.nytimes.com/2009/01/19/the-pain-in-spain/

  Hvis europæere var lige så mobile inden for euroland som amerikanere er i USA, så ville det være fint. Det er vi ikke, så vi kan regne med voldsom, voldsom arbejdsløshed sydpå i et godt stykke tid.

  So what can Spain do? It needs to become more competitive — but it can’t have a devaluation, because it’s a euro country. So the only alternative is wage cuts, which are desperately hard to achieve (and create big problems for debtors.)

  Not gonna happen.

  SvarSlet
 3. Okay, tak. Jeg deler ikke helt pessimismen :-)

  SvarSlet