torsdag den 8. april 2010

Aftentanker

Mht. at splitte store banker ad i mindre dele, så tror jeg ikke, at det løser problemet med finanssektoren. Jeg tror, at problemerne mest skyldes, at bankerne er vævet tæt sammen med så uigennemskuelige finanspåhit, at investeringsrisikoen er umulig at forudsige, og at bankerne derfor reelt kører så tæt på kanten, at den ene bank hiver den anden ned med sig, med mindre staten træder til.

Too-big-to-fail er bestemt en faktor, men det er hele sektoren, der er for stor. Det er svært at skille de enkelte dele fra hinanden, når alle skylder hinanden penge.

Men finanssektoren spiller så stor en rolle i resten af økonomien, at store banker har et fast greb om politikernes testikler. Tvangsdeling vil derfor frem for alt gavne resten af samfundet ved at hæmme de store bankers politiske indflydelse.

2 kommentarer:

  1. Problemet er mindre at bankerne opføre sig uansvarligt det er ikke der too big to fail banker faktisk er problemer. Problemet er den måde seddelpressen og mortage industrien hænger sammen.

    Det er ikke bankens størelse men den andel af bankens aktiver der er med til at underbygge valutaens værdi, derfor giver det ikke nødvendigvis mening at begrænse størrelsen, og der var heller ikke en linær sammenhæng mellem de finansielle institutioners størrelse og den skade de gjorde på økonomien.

    IMHO er løsningen af frigøre valuta reservernes størelse fra værdien af belånt egendom.

    SvarSlet
  2. Undskyld sent svar. Kan du linke til mere om det her?

    SvarSlet