lørdag den 28. august 2010

Information

Poul Villaume om Informations Charlotte Aagaard:
Da præsident Bush skulle retfærdiggøre den såkaldte krig mod terror lige efter 11. september 2001, først i Afghanistan og derefter i Irak, proklamerede han som bekendt, at de, der ikke var med USA, stod på terroristernes side. Så sort-hvidt ræsonnerer Informations reporter, Charlotte Aagaard, stadig, som det fremgår af hendes - redaktionens - groft manipulerende forsidepræsentation (24. august) af interviewene inde i bladet med mig  og tre andre ‘krigsmodstandere’. Uden at sondre mellem de væsentlige nuanceforskelle i øvrigt i de fire interviewedes standpunkter proklameres det med Jesugenkomst-typer over hele forsiden, at de »er parat til at acceptere, at Talebans rædselsregime vender tilbage« som prisen for fred.
Engelbreth har også været der. Information kan fyre lort af, fordi de ikke bliver taget alvorligt. Det er en akademikers avis, hvor det kontrære og obskure er bedre end det åbenlyse og almindelige. Med andre ord er en kontroversiel mening mere interessant. Men vi ved godt, at man ikke behøver tage det alvorligt. Hvis JP havde lavet det, som Information har gjort i denne sag, ville der rejse sig et ramaskrig, og fuldt fortjent. Men Information, hvem gider bruge krudt på dem?

2 kommentarer:

  1. Jeg er nu stadig lidt forbløffet over den helt ublufærdige citat-forfalskning. Uden at have været til stede under interviewet vil nu stadig kraftigt betvivle at (ellers politisk-strategisk bevidste folk som) de pågældende virkelig skulle have sagt: "Ja, vil vil da gerne acceptere Talebans rædselsregime"...

    Gu fanden har de da ej sagt dét! Den røverhistorie skal man være en Søren Pind for at tro på.

    SvarSlet
  2. Ja, det er netop det ublu. Manipulationen virker så firkantet, selv nazifarverne fik man på forsiden. Som om det var en gymnasieopgave om propaganda.

    SvarSlet