fredag den 28. januar 2011

Mente I det?

Der er grund til at være bekymret for, at Broderskabet måske får magten i Egypten. Men hvad gik alt det med at skabe demokrati i Mellemøsten med våbenmagt ud på? Folk får det de vil have, dybt og hårdt. Det er det, demokrati går ud på. Eller er demokrati kun ok, hvis det kommer i stand ved hjælp af vores krudt og kanoner?

En anden fortolkning kunne være, at alt det med demokrati kun gik ud på at spejle os selv i en politisk forplantning, og at det i virkeligheden drejede sig meget mere om en selvforherligende, psykopatisk onani og at slå nogle brune muslimer i hovedet end at forfølge et ideal. Det forklarer jo også hvorfor det er gået, som det er gået. Men lad det ikke gå jer på, o disciple af Churchill og Orwell.
Det er blandt andet effekten af krigene i Irak og Afghanistan, vi ser, når almindelige borgere i Mellemøsten går på gaden og kræver demokrati og ytringsfrihed.

Det mener Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen.
Fyr den løs.

2 kommentarer:

  1. Da Troels Lund Poulsen endelig forlod posten som udenrigspolitisk ordfører for Venstre glædede man sig, for man kunne da umuligt finde et større tågehorn i et så lille land som Danmark. Men det kunne man... :-)

    SvarSlet
  2. oh ja. Kilden er uudtømmelig, men der må da være andre. Det virker som lidt af en losseplads for ambitiøse partimedlemmer, man ikke ved man skal gøre af.

    SvarSlet