fredag den 18. maj 2012

Dette er internettet

Det her mener jeg er bs:
En tredjedel af den offentlige gæld i EU-landene kan således føres direkte tilbage til de redningspakker, som finanssektoren fik efter deres uansvarlige hærgen i 00’erne.
Det gælder for Irland, men så vidt jeg ved ingen andre. Redningspakker, som jeg som udgangspunkt forstår som billige lån eller lånegarantier til bankerne, kan kun skabe mere offentlig gæld, hvis bankerne tager lånene og/eller garantierne og går ned alligevel. Det skete i Irland, der fik +30% af BNP ekstra oven i statsgælden på den konto, men andre steder i langt mindre grad. LTRO, synonymet for den billion euro, ECB gav til bankerne i vinters, kom ikke fra staterne, mem var frisktrykte penge, så de kan højst give ECB en ligegyldig gæld - ligegyldig, fordi ECB altid bare kan trykke flere penge.

Min pointe er, at når man fyrer en sådan påstand af, så bør der være et link til dokumentation for påstanden. Dette er internettet, og man kan linke til andre tekster og alt muligt. Lars Trier Mogensen er en af de få i dagspressen, der har opdaget sammenhængen mellem euroledelsens nedskæringsideologi og Europas dårlige økonomi. Det hjælper ikke sagen, når han laver sådan en fætter.

0 kommentarer:

Send en kommentar