fredag den 4. maj 2012

Kortere Jyllands-Posten

Politisk økonomi:
Finansministeriet har arbejdet for venstrefløjen ved at antage for store statsunderskud 2011-2013, så de ser bedre ud, når underskuddene ikke har været så store alligevel.

Lolwut? Ser regeringen da godt ud?

Lad os se længere tilbage.
bla bla bla Helt tydeligt står det frem i [vismændenes] prognose fra efteråret 2007, hvor væksten i Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) blev skudt til at blive 1,6 procent i 2008. Men det viste sig at gå meget værre, og væksten blev ifølge Danmarks Statistiks seneste opgørelse på minus 1,1 procent – altså et fejlskud på ikke mindre end 2,7 procentpoint. Det Økonomiske Råd var dog langtfra alene om at overse alvoren af den finansielle krise. Også Finansministeriet var alt for optimistiske i dets prognoser og skød den økonomiske vækst til at blive 2,4 procentpoint højere, end den rent faktisk blev. 
Denne også.
Et tocifret milliardbeløb er ikke bare en uskyldig regneskævert, men »et markant fejlskøn«, siger Danmarks økonomiske overvismand, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Han reagerer på nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) sidste år stod bag et fejlskøn på 43,6 milliarder kroner. (...)

Finansministeren fortalte i februar 2010 EU-kommissionen, at Danmark ved årsskiftet ville have et underskud på det offentlige budget på 94,4 milliarder kroner, svarende til 5,5 procent af bruttonationalproduktet (BNP).
FM er bare dårlige til at regne. Hvilket burde bekymre.

0 kommentarer:

Send en kommentar