onsdag den 30. september 2009

Hit parade

EU: Georgien bad selv om krig

Georgien startede selv krigen mod Rusland, da landet angreb udbryderrepublikken Sydossetien i 2008, konkluderer rapport.
Nu, sandheden om krigen mellem Georgien og Rusland for lidt over et år siden har fået EU's officielle stempel, lad os gense nogle klassikere fra dengang...

Holger K:
»Ruslands aggression imod Georgien er dybt kritisabel. Intet kan retfærdiggøre den magtanvendelse, som vi har set fra det russiske militærs side,« siger SF’s forsvarsordfører Holger K. Nielsen, som mener, at EU hurtigt må give Georgien »et perspektiv på EU-medlemskab.«
Helle T:
"Vi ser nu et Rusland, der reagerer meget aggressivt i disse situationer. Rusland samler sig utroligt stærkt på baggrund af ydre fjendebilleder, og som har en meget lille tolerance over for, hvad de opfatter som russiske interesseområder. Desværre er der nu blevet sendt et signal til russerne om, at Europa taler lidt nølende, og selv om amerikanerne godt nok reagerer, kan de egentlig gøre, som de vil i deres egen baghave," siger Thorning.
Anders Fogh:
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) fordømmer Ruslands angreb på den georgiske provins Sydossetien.

Selv om Anders Fogh Rasmussen siger, at det svært at »sætte sig ind i baggrunden« for konflikten i den prorussiske udbryderprovins, så kan det ikke retfærdiggøre Ruslands angreb, mener statsministeren.
Per Stig:
»Hvis Ukraine og Georgien var medlemmer af Nato, så ville de ikke blive angrebet. Den farlige periode er nu, fordi processen i Nato ikke er sat i gang. Det er derfor, der er sket det, der nu er sket i Georgien. Hvis de er med i Nato, så vil russerne ikke angribe dem militært«, siger han til politiken.dk.
Hvad er der stemning for: Drivende sarkasme eller eder og forbandelser? Hvad med: Vores politikere er dygtige til at være kraftidioter. Så er begge dele med.

0 kommentarer:

Send en kommentar