torsdag den 25. februar 2010

Svingdøren

Det Engelbreth siger. Med tillæg om, at inhabilitet bør også være ift. "nære forbindelser", jf. forvaltningslovens bestemmelser:
§ 3. Den, der virker inden for den offentlige forvaltning, er inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis

1) vedkommende selv har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald eller er eller tidligere i samme sag har været repræsentant for nogen, der har en sådan interesse,

2) vedkommendes ægtefælle, beslægtede eller besvogrede i op- eller nedstigende linie eller i sidelinien så nær som søskendebørn eller andre nærstående har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald eller er repræsentant for nogen, der har en sådan interesse,

3) vedkommende deltager i ledelsen af eller i øvrigt har en nær tilknytning til et selskab, en forening eller en anden privat juridisk person, der har en særlig interesse i sagens udfald,

4) sagen vedrører klage over eller udøvelse af kontrol- eller tilsynsvirksomhed over for en anden offentlig myndighed, og vedkommende tidligere hos denne myndighed har medvirket ved den afgørelse eller ved gennemførelsen af de foranstaltninger, sagen angår, eller

5) der i øvrigt foreligger omstændigheder, som er egnede til at vække tvivl om vedkommendes upartiskhed.
Høegh opfylder i hvert fald stk. 1, 2, 3  og 5.

onsdag den 24. februar 2010

Irak, valg:

Det er ikke dem, der stemmer, som tæller, men dem, der tæller stemmerne. Kun et spørgsmål om hvem, der har flest på plads i Indenrigsministeriet. Det bliver nok lidt afghansk, der er simpelthen for meget på spil.

tirsdag den 23. februar 2010

Hetz !

Af med noget damp. Jeg bliver hele tiden forbløffet over, hvordan industrier, der i forvejen modtager massevis af tilskud fra staten, er de hurtigste til at bede om flere penge, når de alligevel ikke kan klare sig. Som regel med et argument om, hvor livsnødvendige de er.

Biotek-industrien, som Danmark vha. forskellige forskningstilskud/fradrag har satset meget hårdt på, og nu er ved at gå i sig selv. Og derfor vil have endnu mere støtte og fradrag. Men rettighederne til forskningen vil de selv beholde. Sundhedsmafiaen, hedder den i forskermunde.

Det åh så nødvendige SAS, der gennem tiderne har modtaget milliarder og atter milliarder fra de nordiske stater for at dække driftsunderskud. Jeg kan ikke være nostalgisk, når det er så dyrt. Jeg kan heller ikke se, at SAS leverer noget, som andre firmaer ikke kan. Jeg vil ikke høre om forbindelser til dansk erhverv, regn selv ud hvorfor.

Og så landbruget. I forvejen støttet i hoved og numse af EU's CAP-ordning. Producerer tomater til 3 kr. og sælger dem for 1 kr., eller sådan noget. Da mælkepriserne gik op i Tyskland, før de gik op i Danmark, var det lige før himlen faldt ned. Da fødevarerne var historisk dyre, satsede de alt med lån fra bankerne. Så gik mælkepriserne ned, og der skulle så støttes lidt mere. Spekulationerne i jordbrugspriser og overkapacitet ramte staklerne i nakken, og nu snakkes der om en generel redningspakke til landbruget, der derved indirekte kan hjælpe bankerne.

Statsstøtte til private virksomheder gør dem ikke mere sikre, kun mere afhængige af staten. For at tjene flest mulige penge vil de alligevel køre tæt på kanten som alle andre erhverv og kræve statshjælp, når de ligger i grøften. Hetz nu! Der er andre og bedre måder at konkurrere med udlandets statsstøttede erhverv end blot at give igen med samme mønt.

Government doesn't work

En lille én: I formiddags var der et sæt ministre i Danmark, her til aften er der et nyt. I USA er hundredevis af betydningsfulde regeringsposter stadig ubesat over et år efter valget.

mandag den 22. februar 2010

Klimakampen er en politisk kamp

Så altså da klimaskandalen brød ud, blev klimaforskerne skoset for ikke at holde sig til det fuldstændigt kendte og i stedet male fanden på væggen - overdrivelse for forståelsens skyld. Man mente, at tvivlen ville blive overspillet i medierne, og at man i forvejen havde svært nok ved at overbevise folk om menneskeskabt global opvarmning til, at det gav mening at fortælle om alt det, man faktisk ikke vidste. Uagtet at usikkerhed om global opvarmning er et argument for handling - som i: Vi kan ikke sige med sikkerhed, om dit hus eksploderer inden for de næste fem minutter - vil du udenfor og trække lidt luft, eller er besværet for stort i forhold til chancen for at blive slået ihjel?

Nåmendetvarsåforkert, ikke? Klimaforskerne har nu lært, at de skal stille sagen så lødigt frem som muligt, så deres integritet ikke undergraves af sådanne sager, uanset hvor irrelevante "afsløringerne" ellers måtte være. BT på banen!

Forsker-chok: Ingen global opvarmning i 15 år

Der har simpelten ikke været nogen stigning i den globale opvarmning i 15 år, indrømmer en fremtrædende videnskabsmand i den britiske avis Daily Express.

Professor Phil Jones fastslår, at der ikke har været nogen betydningsfuld stigning i  temperaturerne siden 1995.  Det sker samtidig med, at en række forskere sår tvivl om de temperaturstigninger, der er registreret rundt omkring i verden. Mange af dem skyldes lokale forhold, og ikke global opvarmning, mener de.
Det, Phil Jones rent faktisk sagde, var:
B - Do you agree that from 1995 to the present there has been no statistically-significant global warming

Yes, but only just. I also calculated the trend for the period 1995 to 2009. This trend (0.12C per decade) is positive, but not significant at the 95% significance level. The positive trend is quite close to the significance level. Achieving statistical significance in scientific terms is much more likely for longer periods, and much less likely for shorter periods.
Altså - perioden er for kort til at kunne drage konklusioner fra, ud fra gældende statistiske metoder. Var hvad Phil Jones sagde.

Man kan så være uenig eller ej. Men han sagde ikke, som Daily Mail påstod, og BT gentog, at der ikke har været nogen global opvarmning de sidste 15 år. Daily Mail løj, og BT løj.

Dette er ikke en kamp om fakta, men en politisk kamp. Den drejer sig om, at hippierne skal have tæsk, at eliten skal have tæsk, at FN skal have tæsk, og at der ikke er nogen, der skal hundse med os. Booyah! Normalt en sund, populistisk reaktion, men. Ja. Hvis det drejede sig om integritet, tror jeg ikke Daily Mail ville have så meget at sige.

torsdag den 18. februar 2010

9/11!!1! musik

Den kommer nok ikke på MTV.

Hvis bare

Hvis bare Ukraine havde været med i NATO, så havde vores udkårne repræsentant sikkert ikke rehabiliteret lederen af en fascistisk, jøde- og polak- og generelt fremmedhadende militsleder fra 2. Verdenskrig efter at være slået ud i første valgrunde i præsidentvalget.

Upopulært overalt, for historien er ikke død...

Claus Hjort Frederiksen

Bør fyres.

I den hellige politiske balances navn bør jeg også sige noget om Politikens åndssvage leder i dag. Men jeg har en datters forstuvet fod, og jeg kan ikke fyres fra min blog. Ha ha ha!

søndag den 14. februar 2010

Irak er fkd

Processen op til parlamentsvalget i Irak d. 7. marts er løbet lidt af banen.



Noget med etniske spændinger (var der ikke en borgerkrig for nylig?) og del-og-hersk fra Cheneys gamle ven og iranske agent, Ahmed Chalabi. Ellers er der ikke sket så meget.

Det er ikke forbi

Ja, Goldman Sachs' finansguruer hjalp Grækenland med at gemme sin gæld (via) for verdenen med forskellige finansielle instrumenter. Slemme Grækenland. 
As in the American subprime crisis and the implosion of the American International Group, financial derivatives played a role in the run-up of Greek debt. Instruments developed by Goldman Sachs, JPMorgan Chase and a wide range of other banks enabled politicians to mask additional borrowing in Greece, Italy and possibly elsewhere.
In dozens of deals across the Continent, banks provided cash upfront in return for government payments in the future, with those liabilities then left off the books. Greece, for example, traded away the rights to airport fees and lottery proceeds in years to come.
Men de instrumenter bruges stadig - til at gemme gæld i finanssektoren. Der venter mange nedskrivninger, som bankerne med centralbankernes velsignelse beholder på kontoen. Og politikerne er idioter eller medsammensvorne, fordi der ikke bliver gjort noget ved det.

I øvrigt er det en god ting, at euroen går ned. Når nu man ikke må oprette handelsbarrierer som modtræk til snydevalutaer, så må man jo snyde efter reglerne.

Korruptionens Terrorbalance

Meget instruktivt.
Hvis Tysklands regering klør på med projektet om at købe informationer om tyskere med hemmelige konti i Schweiz, så skal navnene på tyske topembedsmænd, der også har hemmelige konti i Schweiz, offentliggøres.
Det siger Alfred Heer, medlem af parlamentet i Schweiz for det højreorienterede parti SVP, til den tyske avis Bild.
Heer siger, at hans parti vil arbejde for at få lovgivningen ændret, så navnene kan offentliggøres.
Bild skriver, at finanskilder i Schweiz har beviser for, at tyske politikere og dommere har konti i Schweiz og Liechtenstein, uden at skattefar i Tyskland ved noget om det.
Alfred, for fanden...det er ikke meningen, du skal sige det her til aviserne. Det er meningen, at højtstående schweiziske politikere/embedsmænd ringer til et par højtstående tyske politikere/embedsmænd for at forklare hvordan sagen hænger sammen. Ved at fare frem, som du gør, risikerer du at åbne folks øjne for, hvorfor skattely tolereres. Det er uheldigt.

Nå. Det er da godt, at de rige svin føler sig presset. Der skal nok være kød gris på gaflen. 
Klaus Zumwinkel, the former chief executive of Deutsche Post AG on trial for evading just under €1 million in taxes, managed to avoid jail on Monday when a court sentenced him to a two-year suspended sentence and a fine of €1 million ($1.3 million).

Zumwinkel, 65, had admitted at the start of his trial last week that he had evaded tax by investing the money in a foundation in Liechtenstein, an Alpine tax haven, without declaring the proceeds to German tax authorities.

tirsdag den 9. februar 2010

Og ellers

Mener jeg, at den mest underprioriterede historie i danske medier er eurozonens voldsomme problemer. Euroen ligner en rigtig dårlig idé. Euroen, som vores centrumpolitikere, fra V til SF, ville have haft os med i.

De ved ikke en skid om det her, og det er værd at holde fast i. Det var også derfor, Basel II blev indført efter en times debat.

Makroøkonomi er en by i Rusland herhjemme. Måske er det også den danske selvtilstrækkelighed og lilleputmentalitet, der er på spil. Behøver ikke tænke i så store baner. Vi skal bare være med i alt i EU, så vi kan velsigne de andre med vores fede indflydelse.

mandag den 8. februar 2010

USA er fkd 3

En enkelt senator blokerer alle udnævnelser til USAs regering for at skaffe flere penge til sin egen stat. En optræden fra Sarah Palin over for et publikum på 600 får langt mere pressedækning.

Dagens wanker

Poul Høi.

lørdag den 6. februar 2010

Sinofobi

Lær ordet at kende før din nabo. Der skal nok komme en dansk wikiversion.

tirsdag den 2. februar 2010

O Canada

Krugman skriver om Canadas banksystem, der har vædret finanskrisen (Libanons også, i øvrigt) pga. ordentlig regulering af gearing mv.

Min pointe er: Det viser ikke kun, at det kan lade sig gøre at styre finanssektoren, men også at det kan lade sig gøre at isolere den fra udlandets tosserier. Det er ellers et axiom, at man ikke kan indhegne penge (og det er også skadeligt at prøve). Men det kan man, og det beviser Canada.

Man kan finde alt på internettet

Pro-atomkraft-blogs.

Ligesom abort kan man gå ind for atomkraft uden at holde af det. Tror lidt det er derfor der er så lidt græsrodsstøtte.