mandag den 10. maj 2010

Det handler ikke om euroen

Redningspakken er ikke til for at redde euroen, den er skabt for at redde alle de banker, der vil gå konkurs, hvis Grækenland, Spanien eller andre går i betalingsstandsning. Det er Finanskrisen II: The Reckoning. Det handler ikke om euroen. Euroen har haft betydning for, at krisen er opstået, og den vil også gøre krisen sværere at afvikle. Men lige nu drejer det sig endnu engang om at poste en masse penge i nogle banker, der kører for tæt på kanten og skylder hinanden for mange penge. Men indirekte, via statskasser:

Hvis obligationsmarkedet falder sammen, falder aktierne sammen, og begge bruges som kernekapital af bankerne. Og pensionsselskaberne og pis og lort. Det er en pyramide. Hvis bankerne var nationaliseret, så ville vi i det mindste bare give pengene til os selv, via Sydeuropa. Men nej, det ville jo være bolsjevisme.

-----

Og lad mig gøre det klart: Det går ikke ud på det enkelte lands gældsniveau, men den private sektors gældsniveau, og hvor meget alting afhænger af, at ingenting falder sammen. Hvis Grækenland kunne gå ned som i gode, gamle dage...men i stedet har vi Lehman Brothers scenariet gange mange gange.

Bah og tusind gange bah.

0 kommentarer:

Send en kommentar