onsdag den 29. september 2010

Can ye spare me some cutter, me brother?

Fra FT:
Ireland will on Thursday unveil a fresh taxpayer-funded recapitalisation of Anglo Irish Bank, the institution at the centre of the country’s property meltdown, amid rising alarm in the markets over the country’s financial health.

Ireland’s cost of borrowing on Tuesday hit record levels with yields on 10-year government bonds jumping 25 basis points to 6.72 per cent.
Der er ikke rigtig en udvej for Irland, ud over betalingsstandsning. Men man behøver faktisk ikke at betale andres gæld - det er et valg, man har truffet for at beskytte bankerne og hele finanssystemet. Jeg kan ikke overskue konsekvenserne ved en større Lehman, men et eller andet skal der ske af konsekvens; det her kan ikke blive ved i længden.

---

Var denne her scene egentlig en kommentar om Irland? Hvorfor en irsk drukkenbolt? Eh?

3 kommentarer:

 1. Har du læst bogen, A Clockwork Orange?

  Både filmen og bogen er fantastiske og har hver sin eksistensberettigelse. Filmen følger bogen ret godt pånær to scener: Bogen har et sidste kapitel, som ikke er med i filmen, hvilket giver de to historier hver sin afsluttende "morale".

  Og scenen under broen: I filmen tæsker de en fordrukken bums. I bogen er det en bibliotekar (så vidt jeg husker, det kan også være en akademiker eller noget, men det er en mand med en stak bøger). Det giver ligesom to forskellige historier om hvad de synes er "værdiløst".

  ... nu forestiller jeg mig en version, hvor de møder en bankmand.

  SvarSlet
 2. BTW:
  http://www.independent.ie/breaking-news/national-news/dail-gates-rammed-by-protest-truck-2357302.html

  SvarSlet
 3. Tak for link. Jeg har faktisk læst bogen, den var stærkt underholdende. Kan godt huske, at i bogen var det en, der havde bøger om krystaller. De sætter vist også ild til en gammel babushka. Og at det sidste kapitel ikke var i den amerikanske udgave af bogen, som Kubrick lavede filmen ud fra.

  Man kan også se Alex og droogs som bankmænd... Tror at de som lidt ældre ville synes meget godt om den verden.

  SvarSlet