onsdag den 17. november 2010

Hvordan skrider togulykken fremad?

Siden sidst:

EU tigger Irland om at tigge om penge fra EU. Har ved udmelding om, at ingen private statsobligationskøbere vil lide tab på evt. irsk statsbamkerot allerede kastet redningskrans ud. Godt investeringstip! Vi ser frem til Portugal. Endnu et investeringstip: Sælg euroen kort på lang sigt!

USAs ledelse, som efterhånden har indset, at 10 pct. arbejdsløshed i lang tid fremover måske er et problem, der skal adresseres (elsker det ord), trykker penge for at få gang i økonomien. Pengene ender imidlertid hos bankerne, som ikke har noget at investere i, fordi økonomien ikke vokser, og sætter derfor pengene i Asien. Hhv. valutamanipulatør Kina og lønmanipulatør Tyskland går amok over USAs manipulationer. USAs højrefløj er også imod, fordi det muligvis kan gavne økonomien og derfor oppositionen. G20 er fiasko, ingen havde forventet andet.

Vestas overvejer at flytte produktionen til Kina, fordi Kina som tidligere her omtalt har monopol på produktionen af sjældne jordarter. Kloge hoveder siger ellers, at ressourcer ikke findes.

Kina indfører prisloft på madvarer i stedet for at lade valutakursen gå sin gang. Investeringstip: Mad!

Afghanistan...noget om forsyningslinjer til NATO gennem Pakistan, som blev stoppet af regeringen, fordi USA bombede nogle pakistanere ihjel uden at få lov. Muligvis vil man i stedet tage toget gennem Rusland. Visse er i gang med at væbne sig til den borgerkrig, som uundgåeligt vil følge NATO's uundgåelige tilbagetrækning. Investeringstip: Våben og ammunition!

Israel tænker på at angribe Iran.

Øhm.

0 kommentarer:

Send en kommentar