fredag den 26. november 2010

Solidaritet på tværs af landegrænser & Grønland

De Sjældne Jordarter igen igen...
China has come under pressure for its refusal to budge on some of its questionable practices, such as maintaining a currency peg at an artificially low level relative to that of many of its major trade partners. China’s latest trial balloon is that it want to trade some free passes on this front for easier access to so called rare earths, on which is has a stranglehold.
- og:
A shortage of raw materials has become a systemic risk for the global economy, the European Union trade chief Karel De Gucht said. (...) To lessen Europe's dependence on foreign raw materials the EU should reopen existing mines and back rare earth operations in Greenland, a landmass that could harbour as much as 25 percent of the world's rare earth supplies, he said.
Den større pointe er ikke, at vi bør hade Kina for at opføre sig bøllet. Vi gør det samme, eller gjorde engang, før vi mere eller mindre holdt op med at tænke som nationer og i stedet internaliserede en økonomisk liberalisme, som reelt er en klasseklamp: rige mod ros. Et Vesten, hvor den formuende klasse har allieret sig på tværs af landegrænser, som socialisterne engang før 1. Verdenskrig drømte at arbejderklassen ville, og som arbejder hårdt på at nedbryde meningen med nationer og ledelse. Det kaldes globalisering, og det betyder lavere selskabsskatter, skattely og redningspakker til obligationsejere og aktieholdere. Se det her igen - det kaldes en fælles interesse på tværs af grænser:Hvis der er et "vi", så er vi dumme, og Kina kloge. Der er ingen grund til at kalde Kina øgenavne; vi kan kun skyde skylden på os selv for at danse rundt som idioter om guldkalven og stemme på de politikere, vi gør. Lektien er, at dem med magt knepper dem uden magt. Det er fint; sådan er det. Vi kneppede Irak, de kunne bare have været stærkere. Hvis man har magt, så kan man være venner, men hvis man er en dørmåtte, vil folk også behandle én derefter. Det er derfor jeg er noget venstreorienteret efterhånden, for penge er magt, og det bliver man bare nødt til at tage hensyn til. Ellers bliver man kneppet af rige mennesker. Man kan bare se på hvordan Kinas fabriksejere behandler deres arbejdere.

Grønland...

3 kommentarer:

  1. jeg kommer fra Grønland, og jeg vil ikke ha' at kineserene tager mit land!!!!!

    SvarSlet
  2. de må ikke tage mit olie!!!! DET ER MIT!!!!!

    SvarSlet
  3. ja, det er vores olie, og det er det eneste mad vi har!!!! det smager godt!!!

    SvarSlet