tirsdag den 22. juni 2010

Demokratikrig

Kommentar til Citizen, fordi han af tekniske årsager ikke har ytringsfrihed på sin blog:
Kritikken hagler ned over NATO's øverstbefalende i Afghanistan, den amerikanske general Stanley McChrystal, som har været lige lovlig åbenmundet i et interview med magasinet Rolling Stone.
---

C:
McChrystal skal fyres sort på hvidt, længere er den ikke. Om han har forbrudt sig så groft mod USAs Uniform Code of Military Justice, at han skal pensioneres med en grad, der ligger under den rang af 3-stjernet general, han er berettiget til, hvis han får en “honorable discharge”, må en krigsret tage stilling til.
Det ville være de civiles mytteri mod militæret, og så tror jeg vi har en oplagt republikansk præsidentkandidat om to år, specielt fordi Afghanistan stadig går dårligt, og det var fordi Obama fyrede MacArthur...

...af den grund vil Obama måske beholde ham

5 kommentarer:

 1. Lige om lidt er vi klogere, men "alle" siger, at McC er historie.

  Men nej - efter de kommentarer var der reelt ingen anden udvej. Hvis ikke McC var blevet/bliver smidt på porten af Obama, så ville Joint Chiefs of Staff ikke have haft andet valg end at sende McC for en krigsret og så (givetvis) fyre ham. Så ville Obama for alvor have set dum ud.

  SvarSlet
 2. Du fik ret. Skriver McChrystal en sladrebog så?

  SvarSlet
 3. Hmmm ... en Frank Classic?

  Det kommer vel an på - jeg tror faktisk, at selv repulikanske kernevælgere i den mere moderate del af spektrummet accepterer, at McChrystal måtte ud, fuldstændig ligesom Fallon; det han gjorde, gør man bare ikke. Hæren/ledende officerer skal ikke politisere åbenlyst og gå i rette med det civile lederskab for åben mikrofon.

  Har han ambitioner af politisk art? Så holder han sin kæft og venter, til The Memory Hole har slugt det meste. Vil han over i konsulent- og sikkerhedsbranchen og hæve gedigne millionhonorarer for firmaer som The Firm Formerly Known as Blackwater? Så er det ikke umuligt.

  (Jeg tror ikke, han har politiske ambitioner - der er for meget gung ho "far er general, far bestemmer" general over ham til det.)

  SvarSlet
 4. Anyway ... nu må man vel hellere minde om, at det heller ikke gik så godt med MacArthurs præsident-ambitioner, da det kom til stykket.

  SvarSlet
 5. Det ville være normalt at skabe lidt hype om sig selv og så tjene penge på det, uden at tage besværet med ansvar og valgkampagne. Men en sikkerhedskonsulent i et stort firma, eller evt. sikkerhedsrådgiver for en fremtidig præsident kunne jeg også sagtens forestille mig.

  SvarSlet