torsdag den 3. juni 2010

Giv den usynlige hånd en hjælpende hånd

Læst og noteret:
Omkring 1 mio. danskere har nu sundhedsforsikringer, og selskaberne lægger ikke skjul på, at den store tilslutning gør dem i stand til at presse prisen.

Ifølge direktør i Topdanmark Jan Hoffmann er det ikke ualmindeligt med rabatter på omkring 20 pct. i forhold til hospitalernes listepriser.

»Mange privathospitaler har overkapacitet, og da vi nu betaler dem op imod 150 mio. kr. for at behandle vores kunder om året, kan vi opnå klækkelige storkundeaftaler,« siger Jan Hoffmann.
Så hvorfor kan den danske stat, med sine omkring 5,7 mio. medlemmer, ikke opnå endnu bedre storkundeaftaler og presse prisen lige så meget eller endda mere? Måske visse privatiseringsfetishister bare vil have det på denne måde: Langsomt og dybt.

...nyd også denne:
Privathospitalerne er under massivt pres for at give forsikringsselskabernes rabatter på op imod 20 pct. Alligevel må danskerne forberede sig på yderligere præmiechok.

Sundhedsforsikringer er blevet så stort et hit, at forsikringsselskabernes udgifter til dem er blevet fordoblet til nu op imod 1,5 mia. kr. på bare to år.
Jeg går ud fra, at indtægterne er steget lige så meget som udgifterne, eller måske mere! Når nu de er så dygtige.

Man burde vel købe aktier i det her skidt.

0 kommentarer:

Send en kommentar