søndag den 31. juli 2011

Det er ofrenes skyld

Sørine Gotfredsen, fast skribent i Berlingske, har skrevet en begrundelse for Breivik - dette er essensen:
Ekstremismen skabes gennem følelsen af på grund af indvandring at være truet på eksistensen, og det kan man godt affeje som primitivt og hysterisk, men det er virkeligheden, og den skal tages alvorligt.
Ja, det er vigtigt at forhindre terror. Det er en alvorlig sag. Det er også rigtigt, at der vil være den slags mennesker - specielt i en globaliseret tidsalder - som føler sin kulturelle identitet under pres, og som derfor vil slå ud.

Det betyder dog ikke, at vi er truet på eksistensen. Vestlig popkultur har invaderet hele verden, alt imens muslimer herhjemme assimileres, som man kunne forvente over tid. Indvandrere yngler ikke længere som rotter; fødselsraten er dalet voldsomt.

Hvis Gotfredsen mener, at det er virkeligheden, at vi trues på eksistensen, så er det kun metoderne, der adskiller hende fra Breivik. Hun skriver, han skyder. Onde, kulturmarxistiske tunger vil endda påstå, at det er skribenter som Gotfredsen, der er ansvarlige for at plante sådanne forskruede tanker i hovedet på bødler som Breivik.

Den borgerlige presse var ellers godt i gang med at fraskrive sig enhver medskyldighed i massakren. Når man så trykker en kronik, som bekræfter Breiviks verdensbillede og siger, at vi selv var ude om det, så bliver det svært.
Da Anders Breivik havde opgivet det politiske system, besluttede han at gribe til mere kontante midler, og han vil sandsynligvis blive efterfulgt af andre med samme følelse af at være omgivet af lovgivere, der møder ethvert problem med talen om endnu mere rummelighed. (...)
("Mere kontante midler" som eufemisme for massedrab. Klasse.)

"Det politiske system" er demokratiet. Hvis man vil noget, så må man overbevise andre med ord. Hvis man ikke føler sig repræsenteret, er det måske fordi man ikke har så mange meningsfæller, at man kan opnå repræsentation. Det er psykopatisk at slå folk ihjel, fordi man ikke får sin vilje. Men det er en psykopati, som kan fremmanes gennem længere tids dehumanisering af politiske modstandere.

0 kommentarer:

Send en kommentar