onsdag den 4. november 2009

...if nothing was done with the meat except to bury it...

...the things that were glorious had no glory and the sacrifices were like the stockyards at Chicago if nothing was done with the meat except to bury it...
Med andre ord: Løkke, Møller o.l. skylder de danske soldater en strategi, der går ud på andet end at ønske på et stjerneskud og putte flere soldater ned i kødhakkeren. Det går ikke godt, og det er derfor moralen falder - og ikke fordi visse officerer vover den afsindige påstand, at krigen er udsigtsløs. Jeg har heller ikke meget tilovers for det argument, at det er en frivillig styrke, og at ansvaret for soldaterne derfor er soldaternes eget og ingen andens: Det opfordrer kun til desertering, når politikerne ikke vil stå ved deres ansvar for missionen og trække stikket ud, når det er tid, men i stedet insisterer på at lade andre kæmpe til det sidste.

Nej, det er endnu hverken helikoptere i Saigon eller den Sjette Armé ved Stalingrad, men hvis ledelsen ikke kan lede, så vil ingen følge.

2 kommentarer:

  1. At vinde i Afghanistan er en UMULIG opgave. Hvad har man opnået ved at støtte den korrupte Karzai? At gøre forholdene i Afghanistan endnu værre og umulige? Selv under Taliban var forholdene langt fra så slemme som de er i dag. Det er korrekt at Taliban undertrykte befolkningen - især kvinderne, men trods alt var der ro i store dele af landet og opium var afskaffet (iflg. FN). På nuværende tidspunkt er det svært at få øje på forbedringer på nogen af de punkter der fik krigstrommerne til at lave en øredøvende larm. Kvinderne har ikke fået det bedre og demokratiet er i en endnu elendig tilstand end den nogensinde har været. Det traditionelle råd var demokratisk i en vis udstrækning. Trods alt have alle parter en repræsentation. Det er vanskeligt at få øje på nu.

    Soldaterne har ret og ledelsen bør lytte til dem. Det er allerede for sent at trække soldaterne - i hvert fald for dem der allerede har ladet livet. Undgå flere tab og træk de danske soldater ud af Afghanistan. Det nytter ikke at EU’s top har en fiasko erklæring som denne fra den franske udenrigsminister, Bernard Kouchner:

    Præsident Hamid Karzai er korrupt, men NATO må acceptere at han er ”vores” mand i Afghanistan.

    SvarSlet