torsdag den 5. november 2009

Varmestuer og juledekorationer

Kom til at læse Punditokraterne, faldt over det her indlæg af Torben Mark Pedersen fra Liberal Alliances hovedbestyrelse. Det korte af det lange er, at han finder en masse pjat på finansloven, der sagtens kunne spares væk.

Tænk på dette, og tænk så på, at der mangler varmestuer til hjemløse.

Det er nok ikke det, LA vil ud i, men at der mangler varmestuer til hjemløse, mens man kan få støtte til parterapi og aftenskolekurser i juledekoration, burde få venstreorienteredes blod i kog. Det er en løbende skandale, og det er ikke fordi riget fattes penge, kan man se, men fordi velfærdsstaten i højere og højere grad er middelklassen, der giver til sig selv. For ingen vil med god social samvittighed kunne sige, at pengene er bedre brugt på de ting, Pedersen hiver frem, end nogle steder, hvor hjemløse kan komme ind og få varmen.

Smag dog på den sætning: Et sted, hvor hjemløse kan få varmen. Hvilket århundrede lever vi i? Hvorhenne i verden er vi?

Det økonomiske er noget andet - frimarkedsfundamentalismen har vist sit værd, og økonomisk effektiv regulering går hånd i hånd med accept af en stor statssektor.

Men hvor er det skidt. Hvis velfærdsstaten ikke tager sig af de svageste, så er den perverteret.

3 kommentarer:

  1. I den forbindelse kan jeg nævne, at Enhedslisten i Aalborg her til aften har en aktion, hvor de overnatter udendørs på gaden. Hensigten er at gøre opmærksom på, at antallet af familier, der er sat på gaden, er steget med 40% det seneste års tid.

    SvarSlet
  2. man kunne jo også kigge lidt på udgifterne til bank-redninger og krige - det andet er jo peanuts..

    SvarSlet
  3. Allan, jo, du har helt ret. Men krig er gratis i folks hoveder, og bank-støtten er (forhåbentligt) undtagelsesvis. Det er sammenligningen af velfærdsydelser, jeg har gang i.

    SvarSlet