onsdag den 28. september 2011

Løsningen

Mit synspunkt er, at lånekrisen har sit ophav i lavere og løsere krav til bankerne. Der er to måder, som dette kan løses på:

1. Giv bankerne penge, så systemet ikke bryder sammen, men reformér samtidig systemet, så det ikke sker igen.
2. Lad hele skidtet fare ad helvede til, så reformerne kommer af den oplevede erfarings indlysende tvang.

Men det, man har gjort, er at give bankerne flere penge, mens reformerne er udskudt til senere. Hver gang er det sket på kanten af sammenbrud, så der har ikke været tid, kræfter eller lyst til at gøre noget for alvor ved systemet. Desuden ser det ud til, at politikerne slet ikke forstår hvad der foregår, og i øvrigt er i seng med finansdrengene, og det var også derfor krisen blev skabt i første omgang.

I dette lys ved jeg ikke, om ikke det ville være bedre på lang sigt at lade det hele bryde sammen nu, selv om de økonomiske lidelser vil være frygtelige, for hvis det aldrig løses, bliver det et endnu større politisk problem.

Det her er forresten BS eller en forrykt selvforståelse - om redningskransen (den seneste) til Grækenland:
Under the terms of the July bail-out, bondholders agreed to trade about €135bn in bonds that come due through 2020 for new, European Union-backed bonds that would not be repaid for decades. This deal implied a haircut of 21 per cent for bondholders, but many German officials say they were forced to agree a deal that was too beneficial for the banks.
Tyskland blev tvunget til at give bankerne flere penge, end de ville? Af hvem? Med hvad? Hvordan?

0 kommentarer:

Send en kommentar