tirsdag den 5. februar 2008

Berørende

En lille sjov detalje man bør huske på mht. CIAs bortførelser er, at Rendition-programmet begyndte under Clinton. Derfor berører dette også Nyrup-regeringen, herunder Lykketoft. Undersøgelsen bør derfor være uafhængig af både regeringen og resten af folketinget; jeg ville ikke være bleg for at pudse lidt Bagmandspoliti på denne sag.

En lille ting til: Fetisheringen af menneskerettighederne irriterer mig mere og mere hver gang jeg ser det, som her:
"Landene har en positiv forpligtelse til at beskytte menneskerettigheder. De skal gøre alt, der står i deres magt, for at beskytte disse rettigheder. Jeg siger ikke, at Danmark ikke har gjort det. Men de burde vise, at de har gjort alt, der stod i deres magt," siger Matjaz Gruden, talsmand for Terry Davies.
Altså: Vi bør ikke kidnappe eller give stiltiende støtte til at kidnappe folk fra gaden og smække dem i et sort fængsel i Rumænien eller Egypten, fordi vi for fanden lever i en retsstat. Det er grunden. Og det er grunden til at dette er inkluderet i menneskerettighederne. Europarådet skærer det væk og påkalder sig menneskerettighederne som et argument i sig selv, og det gør et fælt ideologisk dogme ud af almindelig sund fornuft.

Så i stedet for at hævde menneskerettighederne som var de lov, forklar i stedet hvorfor de er et gode. Igen, igen og igen.

0 kommentarer:

Send en kommentar