torsdag den 28. februar 2008

Irrelevant

Det ulykkelige ved udvisningen af de to tunesere har nada at gøre med risikoen for tortur, men alene det at de ikke er kommet for en domstol. Så dette er skudt forbi. I så fald at en indvandrer med opholdstilladelse rent faktisk har planlagt at sprænge en bombe eller to, eller har bedrevet anden alvorlig kriminalitet, så har jeg ingen sympati til overs: Ud. Men vi skal først lige derhen.

2 kommentarer:

  1. Det er jo to forskellige problematikker. Almindelig retssikkerhed tilsiger, at personer ikke kan straffes uden dom og bevisførelse, dvs. at borgere og indbyggere i landet heller ikke kan udvises, uden at de er dømt for det, de beskyldes for.

    Den italienske EU-dom siger, at folk, der er dømt for noget (eller ikke har fast ophold), ifølge den Europæiske Menneskeretskonvention ikke kan udvises til lande, hvor der er overhængende risiko for, at de bliver udsat for tortur. Det er så EF-domstolens fortolkning af menneskeretskonventionen.

    Du foreslår vel ikke, at Danmark fratræder den Europæiske Menneskeretskonvention? Det kunne let blive nødvendig for at praktisere dit "ud!".

    SvarSlet
  2. Jo, det gør jeg. Er ikke menneskerettighedsfundamentalist.

    SvarSlet