fredag den 1. februar 2008

Journalisten & Tendensen

Jeg mindes ikke at Poul Høi har skrevet noget tilnærmelsesvis ligeså hårdt om Bush Jr som dette om Clinton:
Ja, Bill Clinton var en tarvelig snydepels, hans troværdighed vil til enhver tid kunne byttes lige over med en kabelbrænders, og han fortjente, at offentligheden gav ham et solidt dyk.
Sandt er det, at Bill Clinton har sagt nogle fordækte ting under primærvalget i South Carolina, og at det har skadet Hillarys kampagne. Men dette - samt dækningen af kandidatvalgene i det hele taget - er temmeligt tendentiøst. Temmeligt anti-Clintonsk.

Jeg nærer ingen særlig kærlighed til hverken Bill eller Hillary, og mener at Obama vil være en bedre præsident for både USA og resten af verden. Ikke desto mindre: Har Høi nogensinde skrevet noget ligeså hårdt om Bush Jr? Eller har han hængt så meget ud med de amerikanske konservative, at han nu mener at et blowjob tydeligvis er værre end en krig begrundet med løgne og fortielser? Værre end hundredetusindvis af mennesker dræbt og lemlæstet uden grund? Værre end millioner af flygtninge? Værre end lovliggjort tortur? Værre end de voldsomme overgreb mod borgerrettighederne? Værre end de diktatoriske beføjelser administrationen har tilranet sig? Værre end nepotismen, korporatismen, korruptionen og udueligheden?

Det synes han vel. Men jeg så det gerne modbevist.

0 kommentarer:

Send en kommentar