søndag den 10. februar 2008

En lov for alle

Det er kommet mig for øre at jødisk lov - beth din - er anerkendt i Storbritannien i sager vedr. ægteskab, handel og ejendom, og at dette bruges som argument for sharia, idet religioner bør stilles lige.

I en nation bør der være én lov for alle, hvad enten de er jøder eller muslimer, kloge eller dumme, præsidenter eller bumser, eller afmægtige ateister som jeg. Derfor bør Storbritannien holde alle religioner lige for loven og ophæve anerkendelsen af de jødiske domstole.

At leve i adskilte parallelsamfund; hvordan fungerede det for jøderne i Europa?

Ikke så fantastisk godt.

Det er en smule irriterende at så meget af dagens debat går ud på at skulle gentage de mest basale læresætninger om det civile samfund for folk, såsom at tortur er forkert, ulovligheder ikke bør tolereres, eller at den samme lov bør gælde for alle. Men som sagt, så lever vi i en dum tid.

2 kommentarer:

 1. I Indien er der forskellig civilret for forskellige religioner - dvs. ægteskaber osv. reguleres af sharia for muslimer, og af hvad-ved-jeg for hinduer og kristne.

  Om dette er et godt system ved jeg ikke, men der er som sagt kun tale om CIVIL-ret, og det er formentlig også kun civilretten Rowan Atkinson har haft i tankerne.

  I Indien ser man i et vist omfang hinduer konvertere til islam, fordi deres kone ikke vil give dem skilsmisse; som muslimer kan de til gengæld have op til fire koner, og så kan det være lige meget ... en form for "konvertitter", som de islamiske religiøse autoriteter vist ikke er særligt glade for :-)

  I øvrigt er spørgsmålet, om man virkelig skulle diskutere alt det her i termer af hvad de nu allesammen tillader sig at forlange ... hvor stor er overhovedet interessen blandt britiske muslimer for a få sharialove? Hvis den ikke er stor, er det jo lidt en storm i et glas vand ...

  SvarSlet
 2. Rowan Atkinson er en komiker...lol.

  Indien er et temmeligt specielt land (23 nationalsprog? eh?), og oplever desuden tit religiøs vold. Synes ikke rigtigt det er et eksempel til efterfølgelse.

  hvor stor er overhovedet interessen blandt britiske muslimer for a få sharialove? Hvis den ikke er stor, er det jo lidt en storm i et glas vand ...

  Indeedy. Som skrevet i Times:

  But who exactly is asking for this? No Muslim organisation in Britain has requested it, I could not find any who even wanted it. Instead, Muslims I spoke to this afternoon seem fearful of the effects the Archbishop's latest remarks will have on those already prejudiced against their community.

  Disse typer som Rowan Williams, der faktisk ønsker at komme islamisterne i møde, gør muslimer en bjørnetjeneste, fordi de gør islamisterne og islamismen til repræsentanter for muslimer og islam. De er således den tredje komponent i den mekanisme, som du skrev om forleden.

  Det var det samme med posturet om Idomeneo.

  SvarSlet