torsdag den 27. marts 2008

Find Fadhila

Reider Vissars analyse af det andet slag om Basra (via Jordsvinet) er ganske enkel: Indtil vi hører fra Fadhila-partiet, så kan vi ikke sige noget om hvad der foregår.

Det er indlysende: Fadhila er Basra. Læs så meget du orker på Vissars decideret nørdede og informative side; om Basras historiske separatisme, Fadhilas rødder, forholdet til henholdsvis Sadik og Moktada al-Sadr. Alle nyhedsrapporterne synes at ignorere Fadhila - sikkert fordi partiet hidtil ikke har været del af narrativet.

Ét er dog sikkert: Al-Maliki er modig og godt dum, hvis han tror dette ikke spreder sig som en steppebrand over resten af Irak. Måske han har været for tæt på Bush, det er som om den mandsling smitter folk med dumhed og overmod:
"We entered this battle with determination and we will continue to the end. No retreat. No talks. No negotiations."
No brains either.

---

Mere. Cheney! Jamen, selvfølgelig. Cheney besøger Baghdad, lover støtte til angreb mod sadristerne i syden, mod at Rådet og al-Da'wa lader lokalvalgene til oktober gå igennem. Tanken var så, at sadristerne til den tid ville være nedkæmpet, så Rådet kunne beholde eller endda udvide sin politiske repræsentation, der i et frit valg ellers ville forsvinde som dug for solen.

Lyder rimeligt. Og det forklarer hvorfor al-Maliki nu både lyder og handler som idioten Cheney. Hvor mange gange er Moktada og sadristerne blevet undervurderet? Aktionen er åbenbart allerede ved at falde fra hinanden: Se her og her.

2 kommentarer:

  1. Åh ja, fantastisk så længe ekkoet af "bring.them.on" er blevet hængende i vinden på de kanter.

    Hvem mon vi så skal holde med bagefter?

    vh The Citizen

    SvarSlet
  2. Jeg holder med Kina, dem skal man ikke grin-a.

    SvarSlet