tirsdag den 4. marts 2008

Worker and Parasite

International skatteunddragelse har længe været en privat kæphest, så jeg er kisteglad for Tysklands nyfundne iver i denne retning.

Først Lichtenstein, så Monaco og Andorra. Og til sidst, finansfortet Schweiz. Ved at lokke rige mennesker til ved skattemodeller der aldrig kunne klare sig på egen fod, suger de penge fra de omgivende lande som myg suger blod af mennesker. De er fuldstændigt afhængige af overflodet fra større økonomier omkring dem, men undergraver selvsamme ved at lokke rige til med bedre - eller ikke-eksisterende - skatterater, samtidig med de sørger for at gøre tilsyn så svært som overhovedet muligt, under dække af "privacy rights". De rige har selvfølgelig stadig deres aktiviteter i moderlandet, hvor de kan tjene penge uden at betale skat. Sublimt svinsk samarbejde.

2 kommentarer:

  1. Var det ikke Orson Welles, der sagde, at det eneste 500 år med demokrati havde givet Schweiz var kuk-kuk-uret :-)

    Deler i øvrigt din holdning, det er selvfølgelig ikke videre sympatisk, men det bliver rart, når EU kan optræde med lidt mere pondus og økonomisk magt-politik over for sådanne stater.

    SvarSlet
  2. Jeg håber det i hvert fald. Tyskland har en vis fylde i EU, de burde kunne flytte lidt. Merkel er vel også klog nok til at se at det her kan blive en populær sag. Hun kunne vist bruge støtten.

    SvarSlet