torsdag den 26. februar 2009

Drukqs

Det oprindelige skred i Krigen Mod Borgerrettighederne i USA kom ikke med Krigen Mod Terror, men Krigen Mod Stoffer. Om noget, så er det denne politik, der har givet USAs politi lov til at aflytte, kropsvisitere, overvåge, ransage og arrestere i flæng stort set uden indsigelser fra domstolene, samt sørget for, at USA har verdens højeste niveau af fængselsfanger pr. indbygger i verden.

Det kan selvfølgelig blive meget værre. En del latinamerikanske lande er de rene politistater under påskud af kampen mod narkotika, og Mexico er i øjeblikket i regulær borgerkrig, hvor militærstaten er ved at erstatte et gennemkorrupt politi.

Så kom dette:
Danskerne støtter, at politiet har lov til at kropsvisitere uden begrundet mistanke om ulovligheder.

Det viser en meningmåling, som TNS Gallup har foretaget for Urban.

90 procent af de adspurgte bakker således op om politiets omdiskuterede visitationszoner.

Opbakningen glæder vicepolitiinspektør Flemming Steen Munch fra Københavns Politi.

»Det er sgu da dejligt at høre«, siger han til Urban og fortsætter:

»Danskerne har forståelse for, at så længe der er banditter på gaden, som er fuldstændig ligeglade med andre menneskers sikkerhed, er vi nødt til at tage alle midler i brug«.
Forståeligt er det, når kuglerne flyver om ørerne. Hvad der er mindre forståeligt er, at folk ryger hash, sniffer kokain og spiser ecstacy, mens de bifalder, at politiet bruger "alle midler" i kampen mod de bander, der sælger hash, kokain og ecstacy.

Ikke blot skaber dette stærke kriminelle organisationer; det undergraver også retssamfundet, så skaden er dobbelt. Vi kan være lykkelige for, at vores politi er stort set ubestikkeligt, pr. vores lutheranske middelklasseværdier. Det generelle hykleri er det så som så med.

0 kommentarer:

Send en kommentar