onsdag den 2. maj 2007

Tålmodighed

Kommentar til denne kronik, skrevet sammen af formændene for DSU og VU.

Mit hjerte banker for et specielt punkt, nemlig et udvidet politisamarbejde og velfinansieret EU-efterforskningsenhed. Det er selvfølgelig det retspolitiske forbehold, der er problemet her.

Med åbne grænser kommer ikke kun fordele, men også problemer. Den grænseløse, organiserede kriminalitet boltrer sig som fisk i vandet, når politistyrkerne er alt andet end grænseløse. Internationalt politisamarbejde burde være reglen snarere end undtagelsen, og gøre internationale mafiaer til undtagelsen snarere end reglen. Med Bulgariens optagelse i EU har vi fået et medlem hvor mafiaen er usandsynlig stærk, og da et indre marked ikke kun er et indre marked for folk på den rigtige side loven, er det let at se, at der vil komme endnu flere problemer end der allerede er med organiseret østeuropæisk kriminalitet.

Der er også psykologisk: Tålmodighed er en resource. Folk har ikke ubegrænset tålmodighed med EU, og den jordnære konsekvens af udvidelsen behøver ikke være særligt negativ før det tærer på resourcen. Hvis den slipper op, hvad enten det er berettiget eller ej, ender EU i stagnation, stasis og krise, og derfor bør politikerne ikke gamble med organisationens fremtid. Uffe.

0 kommentarer:

Send en kommentar