onsdag den 18. marts 2009

Guld!

Det var altså kun for sjov, at jeg foreslog, at man skulle trykke flere penge for at få gang i økonomien.
Den amerikanske nationalbank Federal Reserve sendte sent onsdag chokbølger gennem den internationale finansverden med en beslutning om meget hurtigt at pumpe yderligere mere end 1000 mia. dollars ud i den recessionsplagede økonomi. (...)

Samtidig meddelte nationalbanken, at den er parat til at opkøbe boliglån for yderligere 750 mia. dollars i et forsøg på at sænke renten og dermed stabilsere boligmarkedet, der har været plaget af store prisfald.

Når disse opkøb er gennemført vil Federal reserve alene i år have købt boliglån for 1.250 mia. dollars. Samtidig fordobles bankens opkøb af gældsbeviser til 200 mia. dollars, hvad flere eksperter havde forudsagt.

Derimod kom det som lyn fra en klar himmel, at banken nu vil bruge 300 mia. dollars for at købe langfristede statsobligationer. Disse opkøb skal ske i løbet af det kommende halve år. Hermed skulle rente på langfristede lån falde og der skulle komme gang i den långivning, som trods tidligere indgreb fortsat kun er en brøkdel af det normale.
I halen på UK, Japan og Schweiz, mens den europæiske centralbank ser til. Dette vil næppe glæde Kina.

0 kommentarer:

Send en kommentar