mandag den 2. marts 2009

Pengene fosser ud af statskassen

Skattereform. Det interessante bliver mest, hvad der vil ske, når årsregnskabet for Danmark gøres op, og staten vil stå med et monster af et underskud på finanserne. Vil VKO skære ned? Det bliver i hvert fald ikke tale om at sætte skatterne op igen. Når vi da tilmed vil stå med - jeg gætter - 170.000 arbejdsløse i slutningen af året, og skattereformen, der tilgodeser de rigere, står for at skulle implementeres, så er der lagt op til et kolossalt smash fra rød blok.

Jeg tvivler også på, om det er en god idé at hæve de grønne afgifter på erhvervslivet mod en nedsættelse af skatten på arbejde, når det ikke længere er arbejdsudbuddet, det kniber med. I modstrid med gængs visdom blandt de borgerlige, så er arbejdsmoralen i Danmark faktisk meget høj. Folk vil gerne arbejde.
Ansøgningerne vælter ind hos vagtfirmaet Center for Parkering i København. Godt 1.100 har søgt 10 ledige stillinger som parkeringsvagt. (...)

Bag skranken hos McDonald's, i jobbet som avisbud, blandt taxichauffører eller blandt rengøringsassistenter er der et stigende antal ansøgere. Lageret hos Dansk Supermarked A/S i Århus kan også mærke, at der er flere om buddet. Det kan medføre, at der ændres i kravene til ansøgerne. Før i tiden tog vi revl og krat. I dag har vi to til tre stykker om ugen, der personligt henvender sig på lageret for at komme i arbejde, siger driftsleder hos Dansk Supermarked A/S, Ditte Merete Andersen.
Men altså - herregud - hvis VKO vil begå politisk selvmord, så fint med mig.

Det er for i øvrigt på høje tid, at S går direkte efter DFs strube med det her. DF er ikke Socialdemokraternes potentielle støtteparti, men deres største konkurrent. Thorning burde droppe berøringsangsten.

Hun har faktisk været ok på det seneste.

---

Den havde jeg sgu helt overset. Herrr Arkitekt:
Det finanspolitiske holdbarhedsproblem betyder, at Danmark kan forvente et relativt stort underskud, og det kommer man altså ikke helt til livs med skattereformen, mener Skattekommissionens formand. Derfor forventer han, at politikerne må løse problemerne ad andre veje end gennem skatten.

»Nu hænger der mere på Arbejdsmarkedskommissionens udspil her til august. Og i sidste instans, hvad man jo kan blive ked af og frygte, kan man ende med at skulle løse den sidste del af problemerne ved besparelser, det vil sige ved at gøre landet fattigere«, siger Carsten Koch.
Bring it on?

3 kommentarer:

 1. DF har lige givet en skattelettelse til de rigeste danskere på 28 mia kroner - jo selvfølgelig skal alle gå i struben på dem. Det er jo direkte imod deres vælgeres interesse.

  SvarSlet
 2. jep. Så det er bare med at komme i gang. For eksempel med at sige noget om, at nogen jo skal betale det underskud på et tidspunkt. Så når man siger, at denne reform ikke har tabere, så er det fordi underskud ikke betyder noget...

  Jeg gætter på -80 milliarder kr i 2009.

  SvarSlet
 3. jamen selvfølgelig skal nogle betale det underskud en dag - VKO har lavet en Bush-agtig skattelettelse til de rigeste, der ikke kommer til at finansere meget andet end spekulationer og udenlandsk luksus. Men formoder de snart vil argumentere for at vi må skære i dagpengene, da vi ikke har råd...

  SvarSlet