mandag den 2. marts 2009

Hjerteløst pragmatisk

Ja - jeg synes, det er underligt, at mange bliver ved at støtte fri indvandring, når ting som det her sker:
Københavns Kommune forsøger nu at sikre madudbringning til ældre på Nørrebro - uden at de kriminelle opdager det.

Det oplyser sundhedsborgmester Mogens Lønborg (K), efter at udbringningen af mad til omkring 30 pensionister i kvarteret er blevet opgivet på grund af dødstrusler mod kommunens madbude.
Men pensionister er vel også DFs kernevælgere. Det er nu langt fra første gang, sådan noget sker. Som regel går det ud over brandmænd.

Jeg er pragmatiker. Vil gerne hjælpe folk i nød. Men det må da forudsætte, at det er samfundsmæssigt bæredygtigt - at tilstandene ikke bare bliver værre og værre.

Det her fungerer ikke. Og ligesom man i Afghanistan efterhånden er ved at indse og indrette sine mål efter, at vi åbenbart ikke er i stand til at lave afghanere om til skandinavere, så burde indvandringspolitik indrettes efter, at vi åbenbart ikke er i stand til at få det til at fungere med indvandring fra visse regioner, hvad enten vi vil eller ej.

6 kommentarer:

 1. "...at vi åbenbart ikke er i stand til at lave afghanere om til skandinavere, så burde indvandringspolitik indrettes efter, at vi åbenbart ikke er i stand til at få det til at fungere med indvandring fra visse regioner, hvad enten vi vil eller ej. "

  Bortset fra, at disse unge ikke er invandret, men født her. Underligt at bringe indvandring op i en indenlandsk problemstilling.

  Hvis du gerne vil afhjælpe problemerne med bander, så hjælper det i hvert fald ikke at stramme indvandringen. Du kan mene, at indvandringspolitikken er forfejlet, det er fair nok, men brug ikke den nuværende konflikt til at ramme tilfældige invandrere.

  Det, der kunne hjælpe, var en udviddet visitation, gerne mere... lad os sige "kulturelt" profileret (så kan man også visitere rockertyper) og en håndhævelse af våbenloven. Evt. med strengere straffe, hvis de bærer våben.

  SvarSlet
 2. Stramninger i form af udvidet visitation, og strengere straffe for våbenbesiddelse tror jeg har en ringe effekt for disse typer. Som jeg ser det har de overtaget hele bydele og styrer disse med terror og frygt... det er bare ikke o.k. Og hvad kan politiet gøre? Jeg mener at deres beføjelser trænger til en kraftig opdatering så de kan imødekomme tidens udfordringer. Og jeg tænker ikke på en politistat, men vi har en lovgivning der på mange måder tager mere hensyn til den kriminelle, end til offeret.

  SvarSlet
 3. ..og jeg syntes det er mærkeligt at nogle støtter øget ulighed i Danmark, da den er ca. 1000% mere skyld i bandekrigen end indvandringen. Det er i langt, langt overvejende grad ulighed og fattigdom der er skyld i kriminalitet og vold.

  SvarSlet
 4. ...det kommer an på, hvad man mener problemet er. Jeg mener, at vi ikke er i stand til at få det til at fungere, fordi det kommer af dybe, sociokulturelle strukturer. Økonomisk ulighed tror jeg ikke på. Dette er sammenstødet mellem sociale og kulturelle lag fra ind- og udvandringsland, der resulterer i en gigantisk generationskløft mellem indvandrere fra den 3. verden og deres børn. Dette kaster de børn, der er opdraget med de mest maskuline værdier, ud i et socialt tomrum, hvor de lever deres muskelværdier ud, så at sige. Det kan en million socialrådgivere ikke lave om på, og i mellemtiden har vi en voldsomt overkriminaliseret etnisk underklasse. Det er ikke bedre over resten af Europa, og det er ikke et problem, der er opstået natten over pga. starthjælp og 24-års-regel.

  Jeg mener, at løsningen er at begrænse indvandringen fra de lande, hvor folk klarer sig dårligst, og så lade gradvis assimilation klare resten. Mener ikke, at der er andet at gøre. Positiv diskrimination kunne også være en idé, når det er så meget sværere at få arbejde med et fremmed navn. Særligt for højtuddannede.

  SvarSlet
 5. "Økonomisk ulighed tror jeg ikke på."

  hehe..så du tror ikke på det faktum at de danskere der er fængslet i langt overvejende grad er de fattigste danskere - og det samme gælder for indvandrer? At det faktum at indvandrer er fattige, er 95% af årsagen til at de udgør en "voldsomt overkriminaliseret" gruppe?

  Det er ikke et spørgsmål om tro - det er fakta. Al det islamofobisk snakkeri har gået dig/jer til hovedet.

  SvarSlet
 6. åh, knep af, Allan. "Islamofobisk snakkeri". Skal jeg virkelig putte dig i samme kasse som kimpo?

  Lad mig prøve igen: Indvandrere kommer tit fattige til landet. Nogle bevæger sig opad, andre gør ikke. Hvad gør, at visse grupper lykkes, og andre ikke? Kom de sociale skel først, eller er den en konsekvens af andet?

  Så det, man skal gøre, er at føre bevis for, at etnicitet ikke er en faktor i kriminalitet, før man kan konkludere, at indkomstniveau udgør 95% af årsagen. Værsgo at komme i gang.

  SvarSlet