mandag den 15. marts 2010

Et almindeligt erhverv

Hvis man undrer sig over, at landbrugssektoren er så dygtig til at klemme støtte ud af staten, skal man bare se på Informations dækning af den forestående landbrugsreform, der vil åbne op for, at landbrug købes og sælges som et almindeligt erhverv. Selv udlændinge vil kunne købe og drive landbrug! Udlændinge!
Som Lone Dybkjær (RV) sagde det under førstebehandlingen i Folketinget, så indebærer lovforslaget »en af de allerstørste ændringer, ikke bare af dansk landbrug, men også af det danske samfund, som vi i virkeligheden hidtil har set på dette område.«

Og som Lone Dybkjær - i lighed med den øvrige opposition - fortsatte sin kritik:

»Det er jo ikke fuldstændig ligegyldigt, om det er nogle kapitalfonde eller andre fonde af en eller anden slags, der driver de her landbrugsejendomme, og folk er ansat som lønarbejdere, som det vel hedder - man kan også sige funktionærer«.
I modsætning til andre erhverv, hvor det er fuldstændigt ligegyldigt?

Bah. Morten Korchsk blut'n'boden bollocks.

Der er også mange perler i kommentarerne.
I sidste ende kan det jo komme til at gå os ligesom i Somalia hvor der eksporteres fødevarer i tonsvis fra udenlandsk-ejede landbrug, mens lokalbefolkningen sulter.
Frygten for sult, hvis vi giver jorden til udlændinge. Der er en lige linie fra denne holdning til den massive landbrugsstøtte, der medvirker til, at Afrikas bønder bliver kvalt i europæiske tomater og amerikansk majs.

0 kommentarer:

Send en kommentar