onsdag den 17. marts 2010

Rock Me St Petraeus

Nettet brummer med The Petraeus Briefing...

Petraeus, øverstkommanderende for USAs CENTCOM (hærkommandoen for Mellemøsten og Centralasien) og helgen fra Irakkrigen, har angiveligt præsenteret sin analyse af Israels betydning for USAs sikkerhed for den civile ledelse. Israel skaber fjender for USA, har han sagt. Det har åbenbart gjort indtryk, og dermed skabt grundlag for Obama-administrationens skarpe reaktion på Israels mere eller mindre utilsigtede provokationer. Følgende:
  1. Igen tegn på, at USAs udenrigspolitik er i hænderne på generalerne. Konklusionen (om Israel) er åbenlys, men der skal åbenbart fire stjerner på skuldrene, før politikerne tager det alvorligt. Udenrigsministeriet er kørt ud på et sidespor. Men det er bl.a. fordi det åbenlyse er blevet kørt ud på et sidespor i udenrigsministeriet, og der dermed er behov for, at hæren siger det, som det er - når nu udenrigsministeriet ikke vil. Med de civiles virkelighedsflugt er der altså skabt plads til militæret.
  2. Det bliver spændende at se, om der kommer en konfrontation mellem de pro-zionistiske politikere + lobbyorganisationer og hæren. Og hvem der vinder. Petraeus er allerede så hellig, at republikanerne ganske givet har prøvet at få ham interesseret i præsidentposten. Det bliver ikke nemt at svine ham til. Det vil prøves, og det er måske ikke noget, Petraeus forventer.
  3. Det afgør så også, om Petraeus stiller op for republikanerne senere. Nok ikke.
Petraeus vil aflægge rapport til Senatets militærudvalg. Det falder sammen med den årlige kærlighedsfest for AIPAC, likudnikkernes hoforgan.

Med politik er det mest sikkert at vædde på, at meget lidt ændres, uanset hvad der er i medierne. Men lidt har også ret.

(titel tyvstjålet herfra)

---

Ja, se bare det hele for at se the resPEC' for Petraeus.

(embed virker ikke)

1 kommentar:

  1. 與其爭取不可能得到的東西,不如善自珍惜運用自己所擁有的 ..................................................

    SvarSlet