fredag den 23. november 2007

Gently, gently

Med den forestående recession i USA vil det være en meget dårlig idé at rokke ved boligskatterne herhjemme. Boligpriserne skal nok komme ned i et leje hvor de hører hjemme, og sikkert længere ned endnu, når flodbølgen vestfra når Europas kyster. Det er en gevaldig klat af Danmarks økonomi der er blevet båret oppe af boligpriserne og tilhørende friværdier, så vip ikke med båden, sørg bare for den ikke kæntrer.

4 kommentarer:

 1. De fleste anerkendte økonomer taler for skatteomlægninger i den retning, men du har nok ret i, at øjeblikket ikke er det bedste til at skabe usikkerhed.

  Kan være, boligpriserne stille og roligt skal dale, før der også er politisk mod til en skattereform, der inddrager boligerne.

  SvarSlet
 2. Det er bare sund fornuft. UK bliver ramt hårdest, udover USA selvfølgelig. Men DK skal nok få sine klask. Selve ideen med højere boligskatter (undtaget pensionister) og lavere arbejdsskatter, fin med mig, det er bare et dårligt tidspunkt.

  Jeg mener i øvrigt at skatteunddragelse er et langt større problem for statsfinanserne end bolig/arbejde-problemet. Cayman Islands, Monaco, etc. Så Kristian Jensen må endelig fortsætte sit korstog.

  SvarSlet
 3. Arbejdskraften er mobil over landegrænser, det er fast ejendom ikke, hvilket er en af årsagerne til, at forslaget er fornuftigt.

  SvarSlet
 4. Ja. Rigtig politik, dårlig timing.

  SvarSlet