tirsdag den 29. april 2008

Fat det 2

Endnu en lille godbid på sengekanten, om Iran og Irak:

1. Det største parti i Iraks regering er det shi'a-arabiske Iraks Øverste Islamiske Råd, på engelsk forkortet med ISCI eller SIIC. Dets tidligere navn var Det Øverste Råd for Den Islamiske Revolution i Irak, på engelsk forkortet SCIRI.

2. Det Øverste Råds ledere, Hakim-familien, var i eksil i Iran i 80'erne og 90'erne, og det var her, i Iran, at Rådet blev grundlagt.

3. Rådets tilknyttede militær hedder Badr-Korpset, eller Badr Brigaden. Korpset blev trænet af Quds-styrkerne, som er specialtropper i Irans eliteregiment Den Revolutionære Garde. Mange af Badr-Korpsets tidligere soldater får pension fra Garden, dvs. i sidste ende fra Irans stat.

4. Badr-Korpset sloges på Irans side i krigen mod Irak.

5. Efter Saddams fald blev Rådet del af irakisk politik. Badr-Korpset blev efterhånden integreret i hæren og politistyrkerne, hvilket tog fart, da Rådet blev del af regeringen.

6. Et af Rådets nøglesager er en føderal opdeling af Irak, der vil tillade en shi'a-provins i Sydirak med tættere bånd til Iran.

7. Og det er stadig det største parti i Iraks regering.

Jeg tror den ærede læser må kunne se hvor jeg vil hen med dette, mht. den irakiske regerings brave kamp mod de iransk-støttede "specialgrupper". Mums.

0 kommentarer:

Send en kommentar