fredag den 25. april 2008

I konflikt med sandheden

No shit: Regeringen fanget i at lyve om USAs fangetransporter over dansk territorie. Men flot af JP. Pas på I ikke mister læsere til Berlingske.
Spørgsmålet fra Folketingets trafikudvalg til transportministeren søgte at afdække rækkevidden af tilladelsen til de amerikanske flyvninger - bl.a. for at finde ud af, om danske regeringer med tilladelsen, som fortsat gælder, giver USA frit spil til illegale fangetransporter via Danmark.

I svaret til Folketinget skriver Carina Christensen:

»Jeg har ikke noget kendskab til en sådan aftale.«

Morgenavisen Jyllands-Posten kan dokumentere, at svaret er i strid med kendsgerningerne. Statens Luftfartsvæsen, SLV, som hører under Carina Christensens ministerium, blev skriftligt underrettet om aftalen med amerikanerne første gang den 5. oktober 2001 og har siden fået skriftlig besked, når aftalen år for år er blevet fornyet.
Det her er til gengæld tåkrummende sjovt:
Dokumentet blev ikke fundet i løbet af de mere end to måneder, som Transportministeriet brugte på at svare Folketinget, men dukkede altså op, få timer efter at ministeriet blev bekendt med, at Jyllands-Posten var i besiddelse af det.
Jeg går ikke ud fra det får spillerum i medierne, da det kun er noget oppositionen kan sørge for. S vil jo nødigt ses som bløddyr i Kampen Mod Muslimerne Indvandrerne Terroristerne.

---

Mere er føjet til. S+R også indblandet:
Den danske blanko-tilladelse blev første gang givet af SR-regeringen i skyggen af terrorangrebene mod New York og Washington den 11. september 2001.
Mere i morgen, lover de.

0 kommentarer:

Send en kommentar