lørdag den 12. april 2008

Same old, same old

OECD lukker lort ud, som sædvanligt:
Der vil nemlig ikke være råd til at finansiere den nuværende offentlige service, medmindre danskerne arbejder mere, fastslår OECD.

Og en af de hurtige og nemme måder at øge udbuddet af arbejdskraft på, er at fjerne topskatten, siger rapporten.
En gang til: Man får ikke flere penge til det offentlige ved at sætte skatterne ned. Det burde fandeme være selvindlysende. Mere reaganomics:
OECD foretrækker at skattesatsen nedsættes og sekundært at grænsen for betaling af topskat hæves. Derfor vil en nedsættelse af topskatten formentlig kunne være næsten selvfinansierende på længere sigt og vil samtidig øge den private velfærd.
Nej, skattelettelser betaler ikke for sig selv. Drejer det sig om lokkemad (incentiver) for de subsistensløse, så er det nok ikke topskatten man skal røre ved. Det burde også være selvindlysende.

Glæder mig til at se boligmarkedet falde som en sten, når S finder ud af hvordan lettelsen af topskatten skal finansieres.

2 kommentarer:

  1. Sig mig, har en stor og flot organisation ikke en eneste person ansat, der aner noget om dansk økonomi, eller er de alle sammen uddannet i USA?

    Hvis vi har brug for råd, skal vi nok bede om dem.

    SvarSlet
  2. Det giver mig en tanke; at prøve at finde ud af hvor OECD har været de sidste par år mht. kreditkrisen. På pletten eller ej?

    SvarSlet