torsdag den 2. juli 2009

Med lov skal whatEVer

Jeg mener også, at det burde være lidt mere kontroversielt og ildeset, at regeringen gemmer oplysninger for Rigsrevisionen...
Rigsrevisionen har haft problemer med at få oplysninger fra Sundhedsministeriet til sin undersøgelse af, hvorvidt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har betalt privathospitaler overpris for at behandle patienter, der står på venteliste i det offentlige.

Det siger rigsrevisor Henrik Otbo, der højst usædvanligt kritiserer et ministerium for ikke at hjælpe tilstrækkeligt med at fremskaffe de nødvendige informationer til at belyse en sag.
...at forsvarsministeren lyver for Folketinget mht. Afghanistan...
Hidtil hemmeligholdte dokumenter viser, at det danske forsvar har haft et detaljeret kendskab til et kontroversielt slag i Afghanistan i januar 2002, hvor amerikanske soldater likviderede og mishandlede uskyldige civile.

Alligevel har forsvaret i flere svar til forsvarsminister Søren Gade (V) afvist at kende til slaget, der udviklede sig til en regulær massakre ved landsbyen Uruzgan. Og ministeren har givet Folketinget det klare indtryk, at forsvaret ikke har kendt til sagen overhovedet.
---
Hidtil hemmeligholdte dokumenter viser, at regeringen blev orienteret af forsvarets egne folk om, at fangerne kunne blive overført til Guanatanamo-lejren på Cuba, når Danmark overleverede dem til amerikanske soldater.
...at regeringen begik lovbrud mht. den skatteyderbetalte kampagne for et ja til tronfølgeloven...
Forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) var klar i sin melding, da han i et brev til Folketingets formand 26. februar i år beskrev ønsket om en kampagne om ændring af tronfølgeloven. Udover at hente det fornødne antal danskere til stemmeurnerne skulle kampagnen: »... sikre, at forslaget får en tilstrækkelig bred opbakning i befolkningen.« (...)

Professor i Statskundskab ved Aarhus Universitet Palle Svensson henviser til, at det bryder med den såkaldte spindoktor-betænkning, som blandt andet fastslår, at Statsministeriets embedsmænd ikke må bruges i kampagnelignende aktiviteter.
...og den slags. Men den slags vejer åbenbart ikke så tungt længere i det nye årtusinde.

Jeg kan spekulere: Er det indvandring, der trumfer alt andet, og er dette et snus af Nixonland? Er det EU-samarbejdet, hvor nationernes manglende loyalitet mod og overholdelse af EU's lovgivningsautoritet undergraver folks respekt for både EU-lovgivning og den nationale? Er det internetporno og tilhørende værdier, der er det nye opium for folket? Er det igen ligegyldigheden i mangel af alvorlige problemer? Eller er det fordi, folk ikke gider læse aviser længere?

Jeg ved det ikke, men, altså, whatever.

0 kommentarer:

Send en kommentar