onsdag den 5. august 2009

Lad murene falde

...holy crap.
The Iraqi government has announced that within the next 40 days all blast walls will be removed from Baghdad.
Al-Maliki sætter alt på et felt. Men altså; fint! Lad os se, hvad der sker. Enten blusser borgerkrigen op igen, når bomberne kommer i stimer, eller også tager alle det med ophøjet ro, mens politiet gør sit arbejde. Murene er en stor hæmsko for forretningslivet i Baghdad og for alle andre i øvrigt, til syvende og sidst er de nødt til at falde. Jeg tror bare, at det er for tidligt, og tvivler stærkt på, at det irakiske politi, der ved gud ikke har verdens bedste ry, kan håndtere en situation, der vil være sværere at have med at gøre end den, de amerikanske soldater skulle tage sig af.

Men der er vel ikke andet at gøre. Hele puljen på normalisering. Men hold kæft, hvor skal man have is i maven for at tage sådan en beslutning.

2 kommentarer:

 1. Det kan også være, at nogen bare synes, at det er på tide, at Projekt Etnisk Udrensning bliver bragt til ende - at det ikke er et spørgsmål om at have is i maven, men nærmest tværtimod om at have al helvedes ild i maven, billedligt talt.

  Eller er det for kynisk at tænke sådan?

  vh TC

  SvarSlet
 2. jaaa....det tror jeg. De skal have parlamentsvalg i januar, og al-Maliki har fået støtte i befolkningen på at være den nye Saddam - dvs. sikkerhed over alt. Og en Stærk Mand ser ikke så stærk ud, hvis der springer bomber om ham hele tiden - det kunne også genoplive Jaish al-Mahdi, som nok var al-Malikis største fjende (intra-shi'a). Men at fjerne murene har vel også med valget at gøre - endnu et nationalistisk signal.

  Men jeg tror også efterhånden, at al-Maliki har fået sig et napoleonskompleks. Han kom jo stort set fra ingenting og er nu Saddam 2.0. Han kunne aldrig nogensinde have "besejret" "terroristerne" uden USA og Irans hjælp, men det virker ikke helt som om han er klar over det.

  SvarSlet