torsdag den 20. august 2009

Og så begynder det

Mikkel Vedby Rasmussen (hvem ellers?) om Irak:
Men den danske sikkerhedsforsker, Mikkel Vedby Rasmussen, lektor på institut for Statskundskab på Københavns Universitet, er ikke sikker på, at der bliver så mange sejre at fejre i den nærmeste fremtid. Ham mener, at de amerikanske styrker simpelthen har været for hurtige til at trække sig ud i forhold til, hvad de irakiske sikkerhedsstyrker selv kan kapere.
Det var det, irakerne ville! Det var ikke amerikanernes beslutning - aftalen blev tvunget igennem af al-Malikis regering, og under Bush-administrationen. Fanden i helvede.

Vedby fortsætter:
»Præsident Obama er meget bange for en sammenligning med den amerikanske tilbagetrækning fra Saigon under Vietnetmankrigen, og at det skal se ud som om amerikanerne forlader et land i kaos. Det har han ikke brug for. Han har brug for at vise, at han kan lave resultater, og det er svært nok i Afghanistan. Derfor har han jo hele tiden sagt, at de ikke vil trække sig tilbage, hvis sikkerhedssituationen gjorde det fuldstændigt umuligt.«
Så vidt jeg husker, så var det ikke den sydvietnamesiske regering, der bad amerikanerne om at fordufte fra Vietnam. Men evnen til at skrive brune menneskers beslutninger ud af verdenshistorien har vi hvide mennesker stadig!

0 kommentarer:

Send en kommentar