lørdag den 15. december 2007

Der er ikke brug for dette indlæg

USAs højrefløj blokerer et forslag, der vil gøre det amerikanske militærs retningslinier vedr. afhøringsteknikker gældende for efterretningstjenesterne. Med andre ord er USAs højrefløj imod et forslag, der eksplicit forbyder torturmetoder som vandbrætning, koldcelleture, stresspositioner, falske henrettelser o.l., for CIA og udenrigsministeriets andre ansatte.

Der er larmende stilhed på Danmarks højrefløj. Ingen protester, højst bortforklaringer. Det er med møje og besvær jeg lader være med at bruge skældsord, når jeg skriver dette. Som Fogh holder de borgerlige med USA, uanset hvad USA gør. En artikel i Weekendavisen kaldte det Rebild-Refleksen. Det følger deraf, at når USA om et år får en demokratisk præsident, der drejer USA væk fra "the dark side, if you will," og tilbage mod civilisationens lys, at Europas højrefløj vil følge med. For USA er storebror, og højrefløjen har således altid været imod tortur. Ingen selvstændig borgerlighed, der kan hvile i sig selv. Ingen bevidsthed uden objekt, ergo ingen eksistens uden opposition. Dette er holdkampen, der sluger alle principper i sidste ende. Men jeg kan ikke lide at blive mindet om det.

Der er ikke rigtig nogen mening med dette indlæg. Det, som foregår, er gamle nyheder. Jeg har bare brug for at skrive om det. Det er bedre end at slå noget i stykker. Så det er ikke helt meningsløst meningsmageri.

0 kommentarer:

Send en kommentar