lørdag den 17. januar 2009

Fanboiii Fogh

Jeg savner ord.
Dansk diplomati arbejder intenst på at sikre, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) så hurtigt som overhovedet muligt får et personligt møde med USAs kommende præsident Barack Obama, erfarer Berlingske Tidende. (...)

»Fogh skal hurtigt møde Obama for at vise, at statsministeren ikke har belastet danske interesser fremover på grund af sit unikke forhold til Bush. Hvis Fogh får svært ved at få et hurtigt møde, vil det både belaste statsministerens pondus op til klimatopmødet og naturligvis svække ham i en dansk indenrigspolitisk virkelighed,« forklarer en topdiplomat. (...)

Statsministeren har allerede talt med Obama – i telefonen den 3. december, hvor Fogh netop understregede, at han ser frem til at »fortsætte det gode dansk-amerikanske forhold«, og at han »udtrykte forventning om et tæt samarbejde med Barack Obama«. Det opkald hjalp Fogh, men et personligt møde, hvor kort det end måtte være, forklarer diplomatiske kilder, er langt mere værd. (...)

En anden dansker, nemlig forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), får i øvrigt muligheden for at møde Obama allerede tirsdag, idet han sammen med sin hustru, det radikale folketingsmedlem Lone Dybkjær, er inviteret til selve indsættelsesceremonien i Washington af Obama. En invitation, som har fået danske embedsmænd endnu mere i alarmberedskab for at sikre Fogh det afgørende møde.
Hvis jeg ikke har mistet forstanden, så står der her, at Danmarks diplomatiske korps arbejder "intenst" på at få et møde i stand mellem Obama og Fogh for at bjærge statsministerens internationale og indenrigspolitiske status, hans personlige karriere, og ikke mindst få hans selvtillid på ret køl, når nu Nyrup er blevet inviteret til indsværgelsesceremonien og JEG ikke er aaaaAAArgh.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige.

7 kommentarer:

 1. Heh. Jeg var selv ved at falde ned af stolen af grin, da jeg læste det.

  Nyrup er inde, Fjogh er ude??

  Enten er det en virkelig virkelig virkelig udsøgt fornærmelse, eller også har nogen jokket i de diplomatiske protokoller.

  Nyrup er da ingenting, sådan rent protokolmæssigt, eller? Er han ikke bare menigt medlem af EP?

  Heh! Indeed ...

  mvh TC

  SvarSlet
 2. Nyrup er faktisk formand for Socialisterne i EU-parlamentet, som er det næststørste parti der, og har som sådan en del større pondus internationalt end Fogh. Men altså, ffs. Teenage drama.

  Men hvorfor er det blevet lækket, spørger jeg så? Kunne være, de "diplomatiske kilder" synes det er noget pjat at bruge deres og Obamas tid på.

  SvarSlet
 3. Der ligger i øvrigt en kommentar til moderation på din blog...

  SvarSlet
 4. Måske tror Obama, at Nyrup er statsminister i Danmark?

  SvarSlet
 5. Det er næppe fordi Obama tror, at Nyrup er statsminister i Danmark.

  Han ved sikkert godt, at Danmark var med i det tåbelige angreb på Irak.

  SvarSlet
 6. Du glemmer den vigtige pointe, at Fogh faktisk også har et formål at fremme DK's interesser - Så nytter det ikke noget at klandre ham for at være selvisk børnehavebarn!

  Resten kan være mediernes (og din) vinkling.

  Suk.

  SvarSlet
 7. Danmark var faktisk ikke med i det tåbelige angreb på Irak.

  Vi ventede, som alle andre fra koalitionen, på at amerikanerne havde gjort arbejdet.
  Derefter bidrog vi så, som ansvarlige mennesker, til at sikre stabilitet i Irak og assistere vores vigtigste allierede.

  Skulle Obama have misforstået denne banalitet er han næppe så kvik som nogen hævder, og skulle han misbruge sin position til person-ævl med en trofast og loyal allieret, må vi j obetragte ham som uegnet til posten.

  SvarSlet