søndag den 11. januar 2009

Moderat vesterlænding

Når alle muslimer skal fordømme alle ekstremistiske muslimers ekstremistiske handlinger for at vise, at de ikke stiltiende samtykker, vil jeg gerne følge denne regel og fordømme massakren i Gaza. Jeg har ikke gjort noget fra eller til, men jeg vil nødigt have nogen til at tro, at blot fordi jeg er hvid og bor i Vesten, så støtter jeg Israel.

Pinligt er ikke ordet; jeg har ikke noget med det her at gøre. Når argumentet lyder, at vi bør støtte Georgien mod Rusland og Israel mod muslimerne, fordi de to lande er demokratier, så ses der bort fra, at handlingerne, der åbenbart skal støttes, ikke har noget med demokrati at gøre. Det, der egentlig menes, er, at de er som os - fordi man med "demokrati" ikke forstår egentlig selvbestemmelse, men vesterlændinge. Ergo den neokonservative tanke om, at et demokratisk Irak ville støtte Israel. Sådan er det ikke gået, hvilket man ville forstå, hvis man vidste, hvad "demokrati" går ud på.

Men hul i det: På et tidspunkt, inden for de næste tredive år, får Iran eller et arabisk land atomvåben, og Israel vil da atombombe dette land og slå millioner af mennesker ihjel, fordi de potentielt kunne være slået ihjel selv - hvilket er rationalet bag Israels små krige; barbarerne skal holdes nede. Og det går det da også meget godt med, selv om det selvfølgelig giver ammunition til de muslimske civilisationskrigere. Man vil jo ikke risikere noget.

Når bomben falder, er fanden løs, og intet vil holde nogen tilbage. Det tror jeg egentligt også, at muslimhaderne vil have det bedst med, da enhver god realpolitisk analyse ender i deprimerende konklusioner om, hvor lidt Vesten kan opnå ved at øse penge ud til usle diktatorer og slå mennesker ihjel på konventionel vis. Det vil alligevel være folk en lettelse, når vi alle kaster civilisationens snærende gevandter af os og fremstår som de intelligente og krigeriske aber, vi er. I hvert fald et lille øjeblik.

Jeg er temmeligt ligeglad med moral og etik i denne stupide konflikt - palæstinensernes og israelernes liv er ikke mere værd end andres, af hvilke langt flere går tabt. Men Palæstinas lille, tætte konflikt når ud over hele verden og trækker os alle ned, som et sort hul, mod en ny mørk alder. Hitlers hævn over verden.

2 kommentarer:

 1. Jøsses, fru Kommentar - noget fantasteri. Israel er ud fra de normale kriterier noget nær et mønstredemokrati, men måske især relativt de svære forhold. Modparten i denne krig kan ikke med rimelighed betragtes som et demokrati.

  Det har intet med hudfarven at gøre, og det kaster i den grad lys over din blog, at du skriver insinuationer om vestlig imperialisme og racisme.

  Men du er måske kulturrelativist? Islams "menneskerettigheder" kan være lige så gode?

  Massakren?? Hvad skal der til at definere en sådan. Jenin var ikke en massakre alligevel, men mon ikke du var på den vogn?

  SvarSlet
 2. Kimpo,

  Israel er ud fra de normale kriterier noget nær et mønstredemokrati, men måske især relativt de svære forhold. Modparten i denne krig kan ikke med rimelighed betragtes som et demokrati.

  Du fattede som sædvanlig ikke en skid af hvad jeg skrev, nemlig at spørgsmålet om demokrati er ligegyldigt. Læs det igen.

  SvarSlet