onsdag den 27. august 2008

Mikkel Vedby Rasmussen

Mikkel Vedby Rasmussen. Chef for Dansk Institut for Militære Studier. Har han nogensinde sagt noget klogt? Noget indsigtsfuldt? Dette er hvad han har at sige til Ruslands anerkendelse af Abkhasien og Syd-Ossetien:
»Rusland er i øjeblikket i gang med at forme sin udenrigspolitik for de kommende 10-20 år. Hvis Vesten accepterer Ruslands handlinger, har de i sinde at blive ved ud af denne galej. Derfor spidser Rusland nu ører for at høre, hvor voldsomt Vesten reagerer på de russiske udmeldinger og handlinger«, siger han og fortsætter:

»Rusland er i gang med at teste Vesten. Rusland vil have en stemme, der magtmæssigt er på lige fod med Vesten. Også selv om det betyder, at man bliver uvenner med Vesten«.
Det er den samme gamle smøre han har fyret af i gud ved hvor lang tid; at udenrigspolitik er en styrkeprøve mellem viljer. Her om USAs missilskjoldsaftale i Polen:
Ifølge Mikkel Vedby Rasmussen trækker USA en streg i sandet efter den russiske fremmarch i Georgien.

»Det er en måde at sige til russerne, at de skal slappe lidt af. Men der er selvfølgelig fare for, at det gør russerne endnu mere sure, så det kan ende med, at de kommer rimeligt meget op at skændes, og det er ikke i hverken USA eller Ruslands interesse«, vurderer han.

Desuden viser aftalen om missilskjoldet, at det har konsekvenser at sætte sig op imod USA.

»Amerikanerne siger til Rusland, 'her var en ting, som I var rigtig meget imod, og som vi gerne ville have forhandlet med jer om - men det gider vi ikke mere'«, siger Mikkel Vedby Rasmussen.
Eftersom al udenrigspolitik går ud på viljestyrke, så løses alle konflikter ved at de optrappes, for at kue modparten. Se denne udveksling:
Hvad skal Vesten konkret gøre for at få Rusland til at falde til ro?

»Der er en stribe muligheder. Man kunne for eksempel få Georgien ind i Nato, indføre sanktioner mod Rusland eller indkalde til møde i FNs Sikkerhedsråd«, siger Mikkel Vedby Rasmussen.

Han fortsætter:

»Indtil nu har EU og USA reageret ekstremt forsigtigt - og måske også for forsigtigt. Derfor forsøger Rusland nu at optrappe konflikten ved at bryde med alt det, der har været Vestens politik i Georgien. Hvis Vesten vil tages alvorligt af Rusland, så er det nu, der skal siges nej«, vurderer Mikkel Vedby Rasmussen.
Altså: For at få Rusland til at falde til ro, bør det isoleres, provokeres og tirres yderligere.

Idiot.

1 kommentar:

  1. De vestlige politikere, synes jeg, fremtræder som de mest utroværdige i denne sag.
    Først fratager de Kosovo fra Serbien, og forærer det til muslimerne, derefter hykler de over, at Rusland støtter udbryderstaterne i Georgien.
    Moralen må være: Hvem tilhører hvem?

    falkeøje

    SvarSlet