mandag den 16. april 2007

Tillid

En lille kommentar til de seneste dages virvar om at vise lægernes fejl i deres praksis.

Regeringen har foreslået, at alle praktiserende læger skal have hængt et skilt op med deres fejl i deres praksis, og lægerne protesterer vildt og inderligt. Så dårligt et forslag er det, at selv de Konservative og Berlingskes bragehoveder fra Groft Sagt ikke magter at forsvare det. I et større perspektiv er det kun videreførslen af regeringens mistillidspolitik. Praktiserende læge Martin Ryt-Hansen interviewes af Berlingske Tidende, og siger:

'Man skal passe på os som stand. Vi er ikke så mange om det. Der er i øjeblikket lægemangel, og jeg synes, man skal behandle os med lidt mere respekt. Hvis det bliver endnu hårdere at være praktiserende læge, kunne jeg godt forestille mig, at nogen ville forlade faget.'

Den 4/4 har avisen 24 Timer en forsidehistorie om det svindende antal af dagplejere. Konklusionen er, at der er for meget kontrol og for få incitamenter. Jeg har tidligere talt om de forudsigelige, og hermed forudsete problemer med at udvide pligterne samt øge kontrollen med de offentlige ansatte, bl.a. lærere og soldater. Hertil kan vi lægge administratorer og funktionærer, dagplejere, pædagoger, lektorer på gymnasier, forskere på universiteter, og nu også læger. Martin Ryt-Hansens udtalelse kan bruges om dem alle, man skal blot erstatte ordet 'læger' med hvem det nu drejer sig om.

Socialdemokraterne messer velfærd og minimumsgarantier, for de har opdaget, at det er valgflæsk, der sælger. De Radikale har derimod foreslået en tillidsreform. Det er første gang i mange år hvor R har ramt plet, og for en gangs skyld bør S høre efter.

0 kommentarer:

Send en kommentar