lørdag den 14. juni 2008

Brok

Efter sygeplejerstrejken er overstået, er der nu en stur stur pukkel af operationer. Behandlingsgarantien ophæves midlertidigt. Patientforeningen Danmark klager:
»Konsekvensen ved det her er, at patienter kan se frem til at vente længere på behandling, og puklen vil tage endnu længere tid at få arbejdet ned. Der er jo færre aktører til at tage sig af behandlinger, når man fjerner fritvalgsgarantien«, siger Karsten Skawbo-Jensen til politiken.dk.
Bendt Betjendsen:
»Vi er nødt til at inddrage den private kapacitet, vi har, til at få løst den store pukkel, vi har liggende. Vi skal ud og have nogle aftaler med de private sygehuse for at hjælpe med at løse puklen«, siger Bendt Bendtsen til Ritzau.
Konsekvensen er at budgettet reddes, og at "aktørerne" (besynderligt ord for kirurger) bliver hevet tilbage i det offentlige, fordi det er dér, arbejdet er, frem for at migrere til det private, der ellers ville have kunnet tilbudt dem en fyrstelig løn på det offentliges bekostning. Ja, hvis jeg ikke tager helt fejl, så kunne privathospitalerne lige nu forlange hvad som helst fra staten, eftersom behandlingsgarantien jo har forpligtet det offentlige til at tage imod alle tilbud, hvis operationerne overstiger kapaciteten i både det offentlige og private. Som nu.

Løkke gjorde det nødvendige. Bendtsen udnytter situationen til politisk markering. Om lidt Thorning, som sikkert vil lade som om hun heller ikke forstår sammenhængen mellem behandlingsgaranti og privatisering.

1 kommentar: