torsdag den 12. juni 2008

Højt til loftet, langt til bunden

Jeg ved ikke om Berlingske gør det bevidst. De har en større kommentarklumme i debatsektionen, lige ved siden af Groft Sagt, hvor folk som den neokonservative Ann-Sofie Dahl, xenofoben Katrine Winkel Holm og ultraliberalisten Henrik Fogh Rasmussen fører "værdikamp", mest ved at skælde ud på islam, velfærd og Obama. Den slags.

I dag har de så en fra venstrefløjen! Jamen! Hvem dog? Jacob Holdt! Hele Danmarks hippieparodi. Jeg tror Holdt er et af de flinkeste mennesker i verden, men han er sgu ikke venstrefløjens Krarup (en dygtig tosse). I dag, i forbindelse med bilbombningen af ambassaden i Islamabad, skriver han:
Anden tegningekrig var som sådan en dansk parallel til fortidens psykiske pogromer med hyppigt voldelige konsekvenser for Østeuropas jøder eller USAs sorte.
Og:
Er der nogen grund til, at danske virksomheder skal miste enorme markeder, blot fordi vi insisterer på at føre en aktivistisk psykisk apartheidpolitik over for danske medborgere, som ender med at krænke følelserne også i udlandet voldsomt?

Store grupper mobiliseres nu til at bruge samme effektive ikke-voldelige taktik, som vi selv engang brugte mod Sydafrikas apartheid, da vores menneskelige anstændighed følte sig krænket af denne.
Og så fremdeles. Jeg går ud fra, at "anden tegningekrig" er genoptrykningen af tegningerne efter PETs "afsløring" af et komplot mod Kurt Westergaard - der, hvor den danske statsborger måtte slippes fri pga. manglende beviser, mens de to med opholdstilladelse blev udvist administrativt til Libyen.

At pille Holdt fra hinanden er som at skyde sild i en tønde, og min tanke er at det var derfor Berlingske tog ham med, i stedet for en dygtig debattør fra de røde lejesvende. Ikke påviseligt uærligt, men som at få Jonni Hansen til at skrive i Politiken, som bevis for at folk til højre i virkeligheden alle er nazister.

0 kommentarer:

Send en kommentar