onsdag den 4. juni 2008

Skamløst dumt

Angrebet på Danmarks ambassade i Pakistan har røv og nøgler med vores udenrigspolitik at gøre, og alt med tegningerne. Der er lige nu en million lande i OEF, og der har været en million i OIF tilmed, og det er det, vores særligt "aktivistiske udenrigspolitik" består af. At Danmark udenrigspolitisk skulle have ført sig specielt hårdt frem i forhold til andre lande (hårdere end Canada i Afghanistan? Eller Armenien Georgien i Irak? For de har begge sat mere til i forhold til os), og at det er det, der har bragt vores ry i uføre og dermed ambassader i fare i muslimske lande verden over, opfatter jeg som et skamløst politisk misbrug af døde mennesker.

Men det er det, der argumenteres. Og argumentet er i tråd med visse dele af venstrefløjens monolitiske opfattelse af regeringen og verden, sammenfattet i Tøger Seidenfadens besynderlige tolkning af Muhammedkrisen, hvor det indenrigs- og udenrigspolitiske blev blandet sammen til ét stort motiv. Således demonstrerede folk i Pakistan og andre steder over hvordan den danske regering behandlede muslimer herhjemme.

Jeg kan ikke tro, at nogen for alvor mener dette. At det var en oprigtig vrede over starthjælpen og 24-års-reglen, der fik brændt KFC ned i Islamabad. Men det er åbenbart opfattelsen. Der er altså to muligheder:

1) "Eksperterne" mener alvorligt, at Danmarks internationale ry er blevet alvorligt plettet af regeringens indenrigspolitiske "værdikamp", herunder 24-års-reglen, Muhammedkrisen, starthjælp, tørklædehys, DF, etc.

2) Eller også udnytter de dette til at angribe regeringen, som led i selvsamme indenrigspolitiske værdikamp.

I andet tilfælde er det at udnytte uskyldige døde. I første tilfælde er det ideologisk og/eller partisk forblændethed. Danmark har ikke lavet noget, som de fleste andre europæiske lande ikke også har. Man kan mene hvad man vil om den hjemlige debat og stramme indvandringspolitik, men begge deles efterhånden af næsten hele Europa.

Det er tegningerne. Det er det, der adskiller Danmark fra alle andre vestlige lande.

Og tegningerne var et indenrigspolitisk anliggende - og jeg friholder sandelig ikke JP for antimuslimsk chikane - indtil den egyptiske regering benyttede sig af dem, i sit sædvanlige indenrigspolitiske spil mod Det Muslimske Broderskab, ved at ophidse masserne mod Danmark, der alligevel var så lille et land, at dets forhold til Egypten sagtens kunne ofres til lejligheden. Og så fik andre regeringer samme idé, båret godt på vej af saudi-arabiske husmødre, der med deres kedsommelige tilværelse manglede noget at forarges over.

Det er tegningerne, South Park lavede et dobbeltafsnit om.

Det er tegningerne, al-Zawahiri kaldte til krig over.

Det er tegningerne, der bragte Danmark i The Daily Show. Flere gange.

Det er tegningerne, der fik disse små fætre til at skyde op på alverdens fremmedfjendtlige blogs.

Tegningerne!

---

Fanden tag det, hvor kan folk være dumme. Forbandede, fortvivlede gruppetænkning.

3 kommentarer:

 1. Typisk ekspert-fænomen.

  Man tror, at hver enkelt lille tosse på gaden lytter til orientering og læser foreign affairs hver dag.

  De fleste med øjne i hovedet kunne sgu da se, at det var i februar 2006, at Danmark kom på verdenskortet. Udover de mavesure svenskere var der sgu ikke nogen, der interesserede sig for vores engagement i Irak.

  SvarSlet
 2. Udover de mavesure svenskere var der sgu ikke nogen, der interesserede sig for vores engagement i Irak.

  Næ, heller ikke danskerne. Irak ragede os en papand.

  SvarSlet
 3. "Skamløst dumt..."

  Lige i øjet, hr. kommentar.

  SvarSlet