onsdag den 19. november 2008

Bør menneskets tanker kontrolleres?

Jeg ville ønske, jeg kunne fordømme Pia Kjærsgaards krav om en undersøgelse af Bonnichsen helhjertet. DF gør det for at intimidere; for at knægte ytringer, de ikke bryder sig om. Forsvarere af ytringsfriheden er de ikke, kun hyklere.

Men fordømme det med hele mit hjerte kan jeg ikke, for venstrefløjen har ikke været for god selv. I mange, mange år har den hevet folk i retten for racisme. Og skønt nogle et godt stykke til venstre går ind for rigtig ytringsfrihed, så har jeg aldrig set nogen blandt centrum-venstres politiske elite - som nu må inkludere SF - gå ind for afskaffelse af racismeparagraffen.

Sindelagskontrol er det. Intimidering har det været. Ikke at venstrefløjen har været uærlig - had mod minoriteter har en grum historie, og jeg klandrer ikke nogen for at sammenligne DF med fascister - men nationalisterne er lige så ærlige, når de mener, at tilbederne af multikulturalisme er idioter, der i antiracismens navn nægter at se sandheden om den muslimske religions totalitære natur i øjnene. Dem klandrer jeg heller ikke for mene, hvad de gør; der er rigeligt med inspiration.

Jeg forestiller mig heller ikke, at "vi bør kunne diskutere det i ro og fred", i god tone. Det er emnet alt for eksplosivt til.

Men jeg vil have, at vi diskuterer det åbent. At vi ikke stævner hinanden fra hoften, eller blot truer med det. Det er en uvane, og nedbryder demokratiet. For hvis sindelagskontrol er nødvendigt, hvordan er det demokratisk? Lever vi da i et demokrati, hvis man ikke kan sige og stemme sin mening? Hvad er vi så; tvungent tolerante? Og hvordan fanden giver det mening?

I mine øjne overhovedet ikke. Så den dag, hvor centrum-venstre går ind for ophævelse af racismeparagraffen, da kan vi tale, og tale frit. Jeg slutter derfor af med mit yndlingscitat af Chomsky, der selv er en mere veltalende forsvarer af ytringsfrihed end jeg:
"If you're really in favor of free speech, then you're in favor of freedom of speech for precisely for views you despise. Otherwise, you're not in favor of free speech."
Så simpelt kan det siges.

6 kommentarer:

 1. Jeg er for så vidt enig.

  Jeg mener bare ikke at kunne huske nogle venstrefløjspolitikere, der bad justitsministeren om at undersøge, om Kurt Westergaard var en med- eller modspiller.

  Når nu DF de facto er det styrende parti i dette land, synes jeg det hele er temmelig nedslående.

  Det er snart helt umuligt at skulle forsvare muhammed-tegningerne over for folk fra andre lande, når man ser på udviklingen i Danmark den seneste stykke tid.

  Ministre leger dommere, og Pia K. leger offentlig dommer.

  SvarSlet
 2. Bestemt en skrap kommentar og godt set. I den aktuelle sitution med Bonnichen synes jeg så lige som Ramus E. at den meget direkte kontakt, DF har ministerene gør det endnu mere nedslående.

  Nu prøver de forøvrigt så i folketingslan, at så tvivl om, at Bonnichen har overtrådt tavshedpligten

  Se her

  Se evt også Harpsøes øvrige spørgsmål. F.eks dette spørgsmål

  SvarSlet
 3. Jeg mener bare ikke at kunne huske nogle venstrefløjspolitikere, der bad justitsministeren om at undersøge, om Kurt Westergaard var en med- eller modspiller.

  Truslerne hang løst sidste valg, hvis jeg husker ret, mod DF og Pia. Ingen tvivl om, at DF er tættere på magten og derfor fortjener mere opmærksomhed. Det forandrer bare ikke det etiske spørgsmål en dyt, og lidt selvransagelse ville være på sin plads. Jeg ser den bare ikke; ergo vil jeg tro, at når regeringsmagten skifter, så er det gamle dage igen. Og det synes jeg ikke er meget bedre.

  SvarSlet
 4. Bla. derfor er du på politiklisten. Jeg aner ikke hvem du er, men du mener noget om noget, ikke blot om nogen. Du er et arrogant røvhul og alt for selvfed og sikker på dig selv (i stil med The Citizen), og du skader nok nogle af mine politiske agendaer, men det må vi tage med.

  SvarSlet
 5. Hehe...

  Det er vist det nærmeste man kommer ros fra Kimpo. Han lægger jo nærmest an på dig :-)

  SvarSlet
 6. Ja, men a æ ej en bøsserøw.

  SvarSlet